Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπύρος Φαρακλός - Ένας υπέροχος άνθρωπος


Χωρίς σχόλια
Δημοσιεύτηκε
15/10/2022 στις 12:43
184

 Σπύρος Φαρακλός.

Το τέλος μιάς εποχής.

Ένας άνθρωπος που είχε το χαμόγελο όχι μόνο στα χείλη, αλλά στα μάτια.

Χαμογελούσε συνεχώς, με τον καλό λόγο, με την σπάνια ευγένεια και το ήθος που τον διέκρινε.

Ένας άνθρωπος με όραμα. Ένας άνθρωπος που κυνήγησε και κατέκτησε τα όνειρα του.

Ένας άνθρωπος που δημιούργησε μιά υπέροχη οικογένεια και που μετέδωσε στα δυό κορίτσια του, όλες τις αρετές που τον έκαναν να ξεχωρίζει.

Σαν περνούσες από το Ξενοδοχείο πάντα τον συναντούσες να κάνει τον έλεγχο του στις εγκαταστάσεις, να αράζει στην καρέκλα του και να απολαμβάνει την θέα. Πάντα με ένα χαμόγελο και έναν χαιρετισμό για όλους και σε όλους.

Σπύρος Φαρακλός, ένας υπέροχος και σπάνιος άνθρωπος, αποχαιρέτησε αυτόν τον κόσμο και βρήκε την θέση του στα αστέρια τ'ουρανού.

Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του.

Αριστέα Χαριτάτου


https://www.youtube.com/watch?v=06XfZz7arm4&t=1350s
https://www.lixouri.gr/spiros-faraklos-hotel-summery-lixouri-kefalonias-apo-emporos-xenodoxos-apo-tin-dekaetia-toy-80-sto-simera/

Ο Σπύρος Φαρακλός γεννήθηκε το 1926 στο Ληξούρι από φτωχή οικογένεια και χρειάστηκε να εργαστεί από την ηλικία των 8, ενώ παράλληλα φοιτούσε στο δημοτικό σχολείο.

Με τα αδέλφια του Παναγή, Μπάμπη και Νίκο δραστηριοποιήθηκαν σε πολλά τεχνικά και κατασκευαστικά έργα, ενώ το 1953 άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα εμπορίου οικοδομικών υλικών, το οποίο στη συνέχεια επέκτειναν σε μια μεγάλη επιχείρηση γενικού εμπορίου.

Οι αδελφοί Φαρακλού δοκίμασαν με επιτυχία τις δυνάμεις τους σε πολλών ειδών επιχειρήσεις όπως κινηματοθέατρα, εργολαβίες, αντιπροσωπείες και κατασκευές.

Το 1981 άνοιξαν το πρώτο μοντέρνου τύπου ξενοδοχείο στο Ληξούρι, το ξενοδοχείο Summery, το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Ο Σπύρος Φαρακλός εργαζόταν μέχρι τον τελευταίο μήνα πριν τον θάνατό του. Αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Ροδαμάνθη, το γένος Μονοκρούσου, τις κόρες του Ιωάννα και Τιτίκα και τα εγγόνια του Ιάσoνα, Μαρίνα και Ισιδώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου για τις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες και Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα ήταν τα δυό θέματα που απασχόλησαν για περισσότερες από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, χτες βράδυ. Μεγάλη η προσέλευση τόσο των ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών, όσο και των Αθεριάνων που περιμένουν να βρουν λύση στα προβλήματα τους. Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφέρουμε μόνο για τις εργατικές κατοικίες.... Με τον Διονύση Αραβαντινό να επισημαίνει, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, ότι 4 μήνες είναι πολύς χρόνος για να μελετηθεί και να συζητηθεί το μείζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών. Επί 6 χρόνια, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης, ποιός είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση των κόκκινων κτηρίων των Εργατικών κατοικιών, κλπ, συνεχίζει ο κ. Αραβαντινός. "Ο νεοεκλεγέντας Βουλευτής θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Θα έπρεπε να έχει γίνει μιά συνάντηση με όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών. 38 από τις 54 κατοικίες είναι υπό κατεδ...

Το έκθεμα του Απριλίου στην Ιακωβάτειο είναι ένα Τετραευάγγελο του 15ου-16ου αιώνα

  ΤΟ ΕΚΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ           Το Έκθεμα του Απριλίου παρουσιάζεται από τον Πέτρο Πετράτο, πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Πρόκειται για ένα σπουδαίο Τετραευάγγελο του 15 ου -16 ου αιώνα. Οι σχετικές πληροφορίες είναι ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης μας: http://vivl-lixour.kef.sch.gr   Τετραευάγγελο, 15 ος -16 ος αιώνας           Στο μουσειακό τμήμα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης εκτίθεται ένα από τα σπάνια χειρόγραφα που έχουν διασωθεί στον ιόνιο χώρο. Πρόκειται για ένα σημαντικό Τετραευάγγελο  του 15 ου -16 ου αιώνα (το Τετραευάγγελο Γ της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης), το οποίο κοσμείται με μικρογραφίες των Ευαγγελιστών, επίτιτλα και αρχικά γράμματα στην αρχή κάθε Ευαγγελίου.           Περιέχει 336 φύλλα, διαστάσεων 19x14 εκ. Πολλά από τα φύλλα αυτά φέρου...

Θραύση έκαναν οι "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Αν.Θωμά

Τι συμβαίνει όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν την πολιτική εξουσία στα χέρια τους; Μιά χώρα προχωρά σε τροχιά ανάπτυξης. Οι "Εκκλησιάζουσες", μιά πολιτική κωμωδία, ένα από τα τελευταία έργα του Αριστοφάνη, βάζει τις γυναίκες πρωταγωνίστριες και δίνειο σε αυτές την διακυβέρνηση της πόλης. Η μοναδική λύση για να σταθεί μιά πόλη στα πόδια της είναι η επιτακτική αλλαγή στην πολιτικοκοινωνική της κατάσταση. Η Αναστασία Θωμά και η εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα της, επέλεξε να παρουσιάσει την νέα της σκηνοθεσία μιά μέρα πριν τις εθνικές εκλογές.... Τυχαίο; Καθόλου ! Η Αναστασία Θωμά αναφέρει "Θεωρώντας την Αριστοφανική κωμωδία ως ένα απαντητικό εγχείρημα, επέλεξα η σκηνοθετική μου προσέγγιση να κρατήσει κάποια στοιχεία διαχρονικά, συνδυάζοντας τα με μία πιο σύγχρονη ματιά. Κρατήθηκε για παράδειγμα, στην αρχαία γλώσσα η μεγαλύτερη λέξη που έχει καταγραφεί και αποτελείται από 172 γράμματα. μετατράπηκαν όμως κάποια αρχαία ονόματα σε σύγχρονα, θέλοντας να καυτηριασ...