Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΚΤΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ  της Λαϊκής Συσπείρωσης  για το  ΚΤΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Το ΚΤΕΟ Ληξουρίου ανήκει ως αγροτεμάχιο στον πρώην Δήμο Παλικής, ενώ οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η άδεια οικοδομής εκδόθηκε το 1991 επί δημαρχίας Φιλιππάτου  Γ.   και πρωτολειτούργησε  το 1996.

Κατά τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του ήταν στελεχωμένο από δύο υπαλλήλους του Γραφείου Συγκοινωνιών και λειτουργούσε μόνο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ αργότερα, επανδρώθηκε με 4 υπαλλήλους και λειτουργούσε όλες τις ημέρες της εβδομάδας εκτός Τετάρτης.

Οι υπηρεσίες που πρόσφερε ήταν σημαντικές για την τοπική κοινωνία της Παλικής αλλά και για όλο το νησί, αφού  εκτός των άλλων,  εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε κανένα άλλο ΚΤΕΟ στην Κεφαλονιά και δεν χρειάζονταν οι πολίτες να μεταφέρονται σε όμορους νομούς για να εξυπηρετηθούν. Το 2013 έγινε ολική μηχανογράφηση, φτιάχτηκαν  δύο αυτόματες γραμμές  (φρενόμετρο, αμορτισόμετρο, φωτόμετρο, αναλυτής καυσαερίων κλπ), παρέχοντας τις υπηρεσίες του μέχρι τους σεισμούς του2014. Με τους σεισμούς προκλήθηκαν ζημιές  στο κτίριο και ειδικότερα υπόστεγο ελέγχου καυσαερίων, στην οροφή και γενικά προέκυψαν προβλήματα σχετικά με τη στεγανότητα του κτιρίου και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις διακόπτοντας έτσι  τη λειτουργία του.

Το 2015 μετά από αίτημα της  Δ.Τ.Υ. της Περιφέρειας προς το ΤΑΣ, έγινε ο σχετικός  έλεγχος από τον ΤΑΣ και στις 10-1-2022 εκδόθηκε άδεια επισκευής.

Ποτέ όμως δεν ολοκληρώθηκε η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, και δεν υπήρξε καμία μέριμνα ούτε από την τότε  Δημοτική Αρχή του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς, ούτε από την Περιφέρεια Ι.Ν. για να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών. Αντίθετα μάλιστα, εγκαταστάθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία  ενώ σε η χρήση του εσωτερικού χώρου για άσχετες σχετικά με το χώρο Δημοτικές εργασίες, είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν   ζημιές όπως π.χ. στο ηλεκτρονικό κύτταρο της αυτόματης γραμμής των φορτηγών. Επίσης λόγω πλήρους αδιαφορίας όλων των τοπικών αρχών τα τελευταία χρόνια (Δήμου και ΠΙΝ),και της εγκατάλειψης του κτιρίου στις φυσικές συνθήκες και άλλες φθορές,  δημιούργησαν επιπλέον ζημιές στο κτίριο και την περίφραξη του περιβάλλοντος χώρου.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία αλλά και η σημερινή κατάσταση του κτιρίου,  αποδεικνύουν ότι άλλη μια δημόσια υποδομή που  κάλυπτε μια λαϊκή ανάγκη  με πολύ χαμηλό κόστος για τους πολίτες, εγκαταλείφθηκε από το κράτος και την τοπική διοίκηση, ακριβώς γιατί δεν απέφερε κέρδη αλλά αντίθετα αποτελούσε «περιττό  κόστος». Για μια ακόμη φορά η αρχή του «κόστους- οφέλους» της Ε.Ε. και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και παράτησαν στην τύχη του το ΚΤΕΟ Ληξουρίου, βρήκε την εφαρμογή της, φορτώνοντας με άλλο ένα χαράτσι το λαό και αφήνοντας τις ακριβοπληρωμένες εγκαταστάσεις του να καταρρεύσουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δημ.Αρχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν χωρίς χρονοτριβή ότι απαιτείται ώστε σε συνεργασία με την ΠΙΝ να επαναλειτουργήσει το ΚΤΕΟ Ληξουρίου. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η άμεση παρέμβαση ώστε να προστατευθεί ο χώρος και να επισκευαστεί για να γίνει λειτουργικός προς όφελος του λαού της Παλικής και της Κεφαλονιάς συνολικότερα.  

Ληξούρι 15/3/2022                    

Η  Λαϊκή Συσπείρωση  ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ


Χωρίς σχόλια
Δημοσιεύτηκε
20/03/2022 στις 17:47
152

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου για τις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες και Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα ήταν τα δυό θέματα που απασχόλησαν για περισσότερες από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, χτες βράδυ. Μεγάλη η προσέλευση τόσο των ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών, όσο και των Αθεριάνων που περιμένουν να βρουν λύση στα προβλήματα τους. Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφέρουμε μόνο για τις εργατικές κατοικίες.... Με τον Διονύση Αραβαντινό να επισημαίνει, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, ότι 4 μήνες είναι πολύς χρόνος για να μελετηθεί και να συζητηθεί το μείζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών. Επί 6 χρόνια, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης, ποιός είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση των κόκκινων κτηρίων των Εργατικών κατοικιών, κλπ, συνεχίζει ο κ. Αραβαντινός. "Ο νεοεκλεγέντας Βουλευτής θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Θα έπρεπε να έχει γίνει μιά συνάντηση με όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών. 38 από τις 54 κατοικίες είναι υπό κατεδ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2020

Το φαίνεσθαι και το είναι της απορροφητικότητας!! Η μάχη των εντυπώσεων και των αντιπαραθέσεων περί απορροφητικότητας των κονδυλίων, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, καλά κρατεί. Επισκέψεις, συναντήσεις, φωτογραφήσεις,  μεταφέροντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του,το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή. Κρύβοντας ότι η ανυπαρξία, οι καθυστερήσεις σε έργα υποδομών έχουν να κάνουν με την πολιτική , βάση της οποίας οι πόροι, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης, το πλαίσιο που κινείται ο προϋπολογισμός της Π.Ι.Ν. είναι προσδιορισμένο μέσα από  το Μεσοπρόθεσμο 2018-2022. Κρύβοντας ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η ιεράρχηση πόρων από ΠΔΕ και ΕΣΠΑ είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής, ΕΕ και έχει προτεραιότητα, τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Πολιτική που προχωράει ταχύτατα η ΝΔ, προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρ

Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς

    Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς                                                 Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός  Αντιβούιζαν τα μεγάλα τουρκικά κανόνια για να πέσει το Μεσολόγγι στα χέρια του Ομέρ Βρυώνη και του Κιουταχή. Πλησίαζαν Χριστούγεννα του 1822… Το ζύγι ασύμμετρο στους δίσκους της ζυγαριάς. Μολύβι βαρύ και οπλισμού καμάρια, μισθοφόρους πεινασμένους και διψασμένους για σάρκα και αίμα, όλα τούτα ήταν λαμπερά κοσμήματα στρατοπέδου, υπογραμμισμένα με τουρκική σίγουρη βούλα, που την καμάρωνε και τα διαφέντευε η Τουρκιά. Μέσα στο Μικροάλωνο του Κόσμου, το Μεσολόγγι, ήταν όλα παραμερισμένα τα της ζωής μαργαριτάρια, όλα, με πρώτο το γάλα της μάνας και του ανήμπορου τη βοήθεια. Το Μεσολόγγι κρατούσε άμυνα με πέτρες και ξύλα ενάντια στους ανέμους της Τουρκιάς, κι ομοίαζε μικρή σταγόνα, πόκρυβε μεγάλη δύναμη. Το ξεσκλούδιον ρούχο των Μεσολογγιτών, γινόταν στη μάχη συμπαγές βελούδο, ασπρογάλανο, ωσάν της Σημαίας μας τα χρώματα.  Κι ήρθε ο ποιητής, καλεσμένος από Άνωθεν…, ο μεγάλος Διονύσ