Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΚΤΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ  της Λαϊκής Συσπείρωσης  για το  ΚΤΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Το ΚΤΕΟ Ληξουρίου ανήκει ως αγροτεμάχιο στον πρώην Δήμο Παλικής, ενώ οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η άδεια οικοδομής εκδόθηκε το 1991 επί δημαρχίας Φιλιππάτου  Γ.   και πρωτολειτούργησε  το 1996.

Κατά τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του ήταν στελεχωμένο από δύο υπαλλήλους του Γραφείου Συγκοινωνιών και λειτουργούσε μόνο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ αργότερα, επανδρώθηκε με 4 υπαλλήλους και λειτουργούσε όλες τις ημέρες της εβδομάδας εκτός Τετάρτης.

Οι υπηρεσίες που πρόσφερε ήταν σημαντικές για την τοπική κοινωνία της Παλικής αλλά και για όλο το νησί, αφού  εκτός των άλλων,  εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε κανένα άλλο ΚΤΕΟ στην Κεφαλονιά και δεν χρειάζονταν οι πολίτες να μεταφέρονται σε όμορους νομούς για να εξυπηρετηθούν. Το 2013 έγινε ολική μηχανογράφηση, φτιάχτηκαν  δύο αυτόματες γραμμές  (φρενόμετρο, αμορτισόμετρο, φωτόμετρο, αναλυτής καυσαερίων κλπ), παρέχοντας τις υπηρεσίες του μέχρι τους σεισμούς του2014. Με τους σεισμούς προκλήθηκαν ζημιές  στο κτίριο και ειδικότερα υπόστεγο ελέγχου καυσαερίων, στην οροφή και γενικά προέκυψαν προβλήματα σχετικά με τη στεγανότητα του κτιρίου και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις διακόπτοντας έτσι  τη λειτουργία του.

Το 2015 μετά από αίτημα της  Δ.Τ.Υ. της Περιφέρειας προς το ΤΑΣ, έγινε ο σχετικός  έλεγχος από τον ΤΑΣ και στις 10-1-2022 εκδόθηκε άδεια επισκευής.

Ποτέ όμως δεν ολοκληρώθηκε η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, και δεν υπήρξε καμία μέριμνα ούτε από την τότε  Δημοτική Αρχή του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς, ούτε από την Περιφέρεια Ι.Ν. για να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών. Αντίθετα μάλιστα, εγκαταστάθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία  ενώ σε η χρήση του εσωτερικού χώρου για άσχετες σχετικά με το χώρο Δημοτικές εργασίες, είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν   ζημιές όπως π.χ. στο ηλεκτρονικό κύτταρο της αυτόματης γραμμής των φορτηγών. Επίσης λόγω πλήρους αδιαφορίας όλων των τοπικών αρχών τα τελευταία χρόνια (Δήμου και ΠΙΝ),και της εγκατάλειψης του κτιρίου στις φυσικές συνθήκες και άλλες φθορές,  δημιούργησαν επιπλέον ζημιές στο κτίριο και την περίφραξη του περιβάλλοντος χώρου.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία αλλά και η σημερινή κατάσταση του κτιρίου,  αποδεικνύουν ότι άλλη μια δημόσια υποδομή που  κάλυπτε μια λαϊκή ανάγκη  με πολύ χαμηλό κόστος για τους πολίτες, εγκαταλείφθηκε από το κράτος και την τοπική διοίκηση, ακριβώς γιατί δεν απέφερε κέρδη αλλά αντίθετα αποτελούσε «περιττό  κόστος». Για μια ακόμη φορά η αρχή του «κόστους- οφέλους» της Ε.Ε. και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και παράτησαν στην τύχη του το ΚΤΕΟ Ληξουρίου, βρήκε την εφαρμογή της, φορτώνοντας με άλλο ένα χαράτσι το λαό και αφήνοντας τις ακριβοπληρωμένες εγκαταστάσεις του να καταρρεύσουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δημ.Αρχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν χωρίς χρονοτριβή ότι απαιτείται ώστε σε συνεργασία με την ΠΙΝ να επαναλειτουργήσει το ΚΤΕΟ Ληξουρίου. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η άμεση παρέμβαση ώστε να προστατευθεί ο χώρος και να επισκευαστεί για να γίνει λειτουργικός προς όφελος του λαού της Παλικής και της Κεφαλονιάς συνολικότερα.  

Ληξούρι 15/3/2022                    

Η  Λαϊκή Συσπείρωση  ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ


Χωρίς σχόλια
Δημοσιεύτηκε
20/03/2022 στις 17:47
152

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου για τις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες και Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα ήταν τα δυό θέματα που απασχόλησαν για περισσότερες από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, χτες βράδυ. Μεγάλη η προσέλευση τόσο των ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών, όσο και των Αθεριάνων που περιμένουν να βρουν λύση στα προβλήματα τους. Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφέρουμε μόνο για τις εργατικές κατοικίες.... Με τον Διονύση Αραβαντινό να επισημαίνει, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, ότι 4 μήνες είναι πολύς χρόνος για να μελετηθεί και να συζητηθεί το μείζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών. Επί 6 χρόνια, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης, ποιός είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση των κόκκινων κτηρίων των Εργατικών κατοικιών, κλπ, συνεχίζει ο κ. Αραβαντινός. "Ο νεοεκλεγέντας Βουλευτής θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Θα έπρεπε να έχει γίνει μιά συνάντηση με όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών. 38 από τις 54 κατοικίες είναι υπό κατεδ...

Το έκθεμα του Απριλίου στην Ιακωβάτειο είναι ένα Τετραευάγγελο του 15ου-16ου αιώνα

  ΤΟ ΕΚΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ           Το Έκθεμα του Απριλίου παρουσιάζεται από τον Πέτρο Πετράτο, πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Πρόκειται για ένα σπουδαίο Τετραευάγγελο του 15 ου -16 ου αιώνα. Οι σχετικές πληροφορίες είναι ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης μας: http://vivl-lixour.kef.sch.gr   Τετραευάγγελο, 15 ος -16 ος αιώνας           Στο μουσειακό τμήμα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης εκτίθεται ένα από τα σπάνια χειρόγραφα που έχουν διασωθεί στον ιόνιο χώρο. Πρόκειται για ένα σημαντικό Τετραευάγγελο  του 15 ου -16 ου αιώνα (το Τετραευάγγελο Γ της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης), το οποίο κοσμείται με μικρογραφίες των Ευαγγελιστών, επίτιτλα και αρχικά γράμματα στην αρχή κάθε Ευαγγελίου.           Περιέχει 336 φύλλα, διαστάσεων 19x14 εκ. Πολλά από τα φύλλα αυτά φέρου...

Θραύση έκαναν οι "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Αν.Θωμά

Τι συμβαίνει όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν την πολιτική εξουσία στα χέρια τους; Μιά χώρα προχωρά σε τροχιά ανάπτυξης. Οι "Εκκλησιάζουσες", μιά πολιτική κωμωδία, ένα από τα τελευταία έργα του Αριστοφάνη, βάζει τις γυναίκες πρωταγωνίστριες και δίνειο σε αυτές την διακυβέρνηση της πόλης. Η μοναδική λύση για να σταθεί μιά πόλη στα πόδια της είναι η επιτακτική αλλαγή στην πολιτικοκοινωνική της κατάσταση. Η Αναστασία Θωμά και η εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα της, επέλεξε να παρουσιάσει την νέα της σκηνοθεσία μιά μέρα πριν τις εθνικές εκλογές.... Τυχαίο; Καθόλου ! Η Αναστασία Θωμά αναφέρει "Θεωρώντας την Αριστοφανική κωμωδία ως ένα απαντητικό εγχείρημα, επέλεξα η σκηνοθετική μου προσέγγιση να κρατήσει κάποια στοιχεία διαχρονικά, συνδυάζοντας τα με μία πιο σύγχρονη ματιά. Κρατήθηκε για παράδειγμα, στην αρχαία γλώσσα η μεγαλύτερη λέξη που έχει καταγραφεί και αποτελείται από 172 γράμματα. μετατράπηκαν όμως κάποια αρχαία ονόματα σε σύγχρονα, θέλοντας να καυτηριασ...