Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην πόλη μας ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος - Συνάντηση και αυτοψίες με Δήμαρχο και Βουλευτή

 

Χωρίς σχόλια
Δημοσιεύτηκε
16/02/2022 στις 19:42
244



Τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γεώργιο Κατσιβέλη επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Αρχικά ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στο Δημαρχείο της πόλης μας, ενώ αργότερα και παρά τον βροχερό καιρό ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου και πραγματοποίησε αυτοψίες στην περιοχή της Παλικής.

Ενημερώθηκε τόσο από τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κατσιβέλη, όσο και από τον Βουλευτή του Νομού κ. Παναγή Καππάτο, για την εξέλιξη και την πορεία των έργων που δρομολογήθηκαν μετά την σφοδρή θεομηνία "Ιανός", αλλά και του "Μπάλου".

Τον κ. Υφυπουργό συνόδευαν και στενοί του συνεργάτες καθώς και ο Γεν.Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ.Μιχάλης Σταυριανουδάκης , ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ.Θανάσης Νέζης.

Ειδικότερα, επισκέφτηκαν το Κοιμητήριο Ληξουρίου (τοιχεία), το κεντρικό γεφύρι της πόλης στο ύψος του Μουσείου Ληξουρίου, το κατεστραμένο από το πέρασμα του "Μπάλου" οδικό δίκτυο στον Άγιο Σπυρίδωνα, τις σεισμόπληκτες Εργατικές Κατοικίες, τα έργα στον δρόμο των Κουβαλάτων όπου συνάντησαν και τον πρώην Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Κουβαλάτων κ. Γεράσιμο Γαλανό.

Στις αυτοψίες παρευρέθηκαν οι Αντιδημάρχοι κ.Δημήτρης Μαρκέτος και κ. Γεράσιμος Γαλανός, καθώς και ο κ. Ανδρ.Γρηγορόπουλος.

Τέλος, ο Δήμαρχος πρόσφερε στον Υφυπουργό και στον γ.γ. Εσωτερικών, Τριαντόπουλο και Σταυριανουδάκη αντίστοιχα, από ένα αναμνηστικό ενθύμιο του Δήμου Ληξουρίου.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου για τις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες και Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα ήταν τα δυό θέματα που απασχόλησαν για περισσότερες από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, χτες βράδυ. Μεγάλη η προσέλευση τόσο των ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών, όσο και των Αθεριάνων που περιμένουν να βρουν λύση στα προβλήματα τους. Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφέρουμε μόνο για τις εργατικές κατοικίες.... Με τον Διονύση Αραβαντινό να επισημαίνει, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, ότι 4 μήνες είναι πολύς χρόνος για να μελετηθεί και να συζητηθεί το μείζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών. Επί 6 χρόνια, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης, ποιός είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση των κόκκινων κτηρίων των Εργατικών κατοικιών, κλπ, συνεχίζει ο κ. Αραβαντινός. "Ο νεοεκλεγέντας Βουλευτής θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Θα έπρεπε να έχει γίνει μιά συνάντηση με όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών. 38 από τις 54 κατοικίες είναι υπό κατεδ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2020

Το φαίνεσθαι και το είναι της απορροφητικότητας!! Η μάχη των εντυπώσεων και των αντιπαραθέσεων περί απορροφητικότητας των κονδυλίων, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, καλά κρατεί. Επισκέψεις, συναντήσεις, φωτογραφήσεις,  μεταφέροντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του,το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή. Κρύβοντας ότι η ανυπαρξία, οι καθυστερήσεις σε έργα υποδομών έχουν να κάνουν με την πολιτική , βάση της οποίας οι πόροι, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης, το πλαίσιο που κινείται ο προϋπολογισμός της Π.Ι.Ν. είναι προσδιορισμένο μέσα από  το Μεσοπρόθεσμο 2018-2022. Κρύβοντας ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η ιεράρχηση πόρων από ΠΔΕ και ΕΣΠΑ είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής, ΕΕ και έχει προτεραιότητα, τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Πολιτική που προχωράει ταχύτατα η ΝΔ, προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρ

Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς

    Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς                                                 Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός  Αντιβούιζαν τα μεγάλα τουρκικά κανόνια για να πέσει το Μεσολόγγι στα χέρια του Ομέρ Βρυώνη και του Κιουταχή. Πλησίαζαν Χριστούγεννα του 1822… Το ζύγι ασύμμετρο στους δίσκους της ζυγαριάς. Μολύβι βαρύ και οπλισμού καμάρια, μισθοφόρους πεινασμένους και διψασμένους για σάρκα και αίμα, όλα τούτα ήταν λαμπερά κοσμήματα στρατοπέδου, υπογραμμισμένα με τουρκική σίγουρη βούλα, που την καμάρωνε και τα διαφέντευε η Τουρκιά. Μέσα στο Μικροάλωνο του Κόσμου, το Μεσολόγγι, ήταν όλα παραμερισμένα τα της ζωής μαργαριτάρια, όλα, με πρώτο το γάλα της μάνας και του ανήμπορου τη βοήθεια. Το Μεσολόγγι κρατούσε άμυνα με πέτρες και ξύλα ενάντια στους ανέμους της Τουρκιάς, κι ομοίαζε μικρή σταγόνα, πόκρυβε μεγάλη δύναμη. Το ξεσκλούδιον ρούχο των Μεσολογγιτών, γινόταν στη μάχη συμπαγές βελούδο, ασπρογάλανο, ωσάν της Σημαίας μας τα χρώματα.  Κι ήρθε ο ποιητής, καλεσμένος από Άνωθεν…, ο μεγάλος Διονύσ