Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Σώσον Κύριε τον λαόν σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου"

Δημοσιεύτηκε
13/09/2021 στις 19:27
516

 "Σώσον Κύριε τον λαόν σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου"

Από απόψε η Εκκλησία εορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Για ακόμα μιά φορά, εκεί στα Κηπούρια, πλήθος κόσμου θα συγκεντρωθεί.

Θα κουβαλήσουν τον βασιλικό τους, η ευωδιά του εκεί στην βάση του Σταυρού.

Ο "γυμνός" Ναός της Μονής των Κηπουρέων - Που είναι οι Εικόνες της Μονής; Που είναι οι εκκλησιαστικοί, σπάνιοι θησαυροί που για αιώνες είχε η Μονή ;;;

Θα ρίξουν τον οβολόν τους, γιατί τα Θεία ΔΕΝ χρειάζονται τους οβολούς μας, χρειάζονται όμως τα ανθρώπινα τους οβολούς για να κάνουν ...έργα.

Έργα που το τελευταίο διάστημα έχουν ξεσηκώσει την μικρή μας κοινωνία.

Από την μιά ο Κεχριώνας, από την άλλη και ο οικογενειακός Ναός της Παναγίας στους Ρόγγους, από την μιά η Αγία Παρασκευή στον Ταφιό και το Μοναστήρι των Κηπουρέων που παραμένει κλειστό, κι αν δεν ήταν ο Επίτροπος ο κ. Κούτσης θα βρίσκαμε μονίμως τις πόρτες του αμπαρωμένες, από την άλλη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Μαρίνας για το Τουριστικό Περίπτερο στα Μιχαλιτσάτα.

Κι ένα νταμάρι, το παλιό νταμάρι σε προστατευόμενη Natura περιοχή, εκεί στην περιοχή των Κηπουρέων, να έχει πάρει πάλι ....ζωή.

Υπάρχει άδεια για την επανα-λειτουργία του παλιού νταμαριού των Κηπουρέων ;;;;

Είναι πολλά τα ερωτήματα. Έχουν τεθεί, έχουν ξανα-τεθεί, μα καμιά ενημέρωση.

Οϋτε καν το πρόγραμμα του εορτασμού του Τιμίου Σταυρού δεν στείλανε στο Lixouri.gr.

Δεν ανήκει στα αρεστά τους ...site...

Ξαφνικά θυμήθηκαν εκεί στην Μητρόπολη το εμαιλ του site (lixouri.gr) μόνο για να απαντήσουν για τα ....συμβάντα του Κεχριώνα...

Μάλιστα !!!

Είναι βαρύς ο Σταυρός, ο Σταυρός που σηκώνει ο καθένας, πόσο μάλλον όταν έχει να αντιμετωπίσει ξαφνικά, μετά από 1,5 συν αιώνα, το "κυνηγητό" ανθρώπων.

Κι εκεί στον Κεχριώνα ο λόγος που θα ακουστεί θα είναι μακρύς, μα δεν θα είναι αληθινός. Οι πράξεις μιλούν περισσότερο από τα λόγια ! Αποδεικνύουν το μεγαλείο της ψυχής του καθενός.

"Χριστός ο αληθινός Θεός ημών... Δυνάμει του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού...ελεήσαι και σώσαι ημάς"

Προσκυνούμε τον τίμιο Σταυρό του Κυρίου, που είναι «ο φύλαξ πάσης της οικουμένης, η ωραιότης της Εκ­κλησίας και πιστών το στήριγμα». Κι ευχόμαστε ο Θεός να προστατεύει όλον τον κόσμο, ακόμα κι αυτούς που προσπαθούν να αδικήσουν τους άλλους.

Χρόνια Πολλά !

To Lixouri.gr, υπενθυμίζει ότι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμπεριφορά της Μητρόπολης απέναντι στους συμπολίτες μας, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ τον εορτασμό της Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στα Κηπούρια. (και να είστε σίγουροι ότι θα ειπωθούν πολλά απόψε από τους κατέχοντες του ...μικροφώνου)

Υπέρ της οικ. Ζακυνθινού για τον Κεχριώνα - Η Παλική θυμάται και αναγνωρίζει

"Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Πολύ θόρυβο και αναστάτωση έχει δημιουργήσει στους κόλπους της πόλης μας και όχι μόνο η πρόθεση σας να ασχοληθείτε... με την Μονή Κεχριώνος! Από την παιδική μου ηλικία και για αρκετά χρόνια την παραμονή και την ημέρα εορτής της Παναγίας βρισκόμουν στην μονή όπου βοηθούσα την οικογένεια Ζακυνθινού να ετοιμάσει την εκκλησία για το πανηγύρι μαζί βέβαια με πλήθος πιστών πολύ μεγαλύτερης ηλικίας από μένα! Αλλά και αργότερα και για 40 περίπου χρόνια επισκέπτομαι την μονή για να προσκυνήσω την Παναγία. Όλα αυτά τα χρόνια η Οικ. Ζακυθινού είναι παρούσα να εορτάσει με λαμπρότητα πάντα, να ανοίξει το σπίτι της σε όλους και να προσφέρει τα πάντα! Όλα αυτά τα χρόνια είναι εντυπωσιακή η αλλαγή της Μονής προς το καλύτερο, η καθαριότητα, η τάξη και ο σεβασμός σε κάθε τι που θυμίζει την ιστορία μας και την ιερότητα του τόπου. Ακόμα και σε δύσκολους καιρούς (σεισμοί 2014) η οικογένεια ήταν εκεί... και η Παναγία άνοιξε την αγκαλιά της για όλο τον κόσμο! Δεν κατανοώ λοιπόν τον λόγο που μετά από τόσες δεκαετίες για να μην πω εκατονταετίες αμφισβητείτε η κυριότητα της Μονής και η προσφορά της οικογένειας (πράγμα που δεν έχει κάνει κανείς στο παρελθόν από τους παλιούς Ληξουριώτες αλλά και τους προηγούμενους Μητροπολίτες) θα ήξεραν κάτι παραπάνω και σίγουρα θα ήξεραν την αγάπη των πιστών και την ευαισθησία τους για τα ιερά και τα όσια του τόπου μας... Δεν είμαι νομικός ούτε δικαστής, (αν αυτοί θα πρέπει να λύσουν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα) είμαι ένας αμαρτωλός που μπορώ να διακρίνω την ανιδιοτελή αγάπη και την προσφορά των ανθρώπων, γιατί ας μην ξεχνάμε είμαστε άνθρωποι.... Θεός είναι ένας! Δεν θέλω προς το παρόν να πω κάτι άλλο απ' όσα έχω ζήσει στον Κεχριώνα, πρώτον γιατί είμαι αμαρτωλός και δεύτερο για να μην πληγώσω την εκκλησία μας που στους δύσκολους αυτούς καιρούς πρέπει να την κρατάμε ψηλά ακόμα και με την σιωπή μας... Τάσσομαι δημόσια στο πλευρό της οικογένειας του Παύλου Ζακυνθινού ενώπιο θεού και ανθρώπων! Με σεβασμό έως και σήμερα ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Γ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ

Dionysios Katerelos Συνδράμω κι εγώ Σάκη. Για περίπου 50 χρόνια τους μόνους που βλέπουμε να κάνουν έργο στον Κεχριώνα είναι η οικογένεια του Παύλου. Οπότε, είναι τουλάχιστον άδικο αυτό που απεργάζεται σήμερα ο κ. Δημήτριος (τον αναφέρω έτσι και θα καταλάβετε παρακάτω το γιατί). Όμως, θέλω να του πω και κάτι άλλο: Γνωρίζω, ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος, ότι το όλο θέμα προέκυψε από διαμάχη μεταξύ των οικογενειών των Ζακυνθινών. Εξ ου και στη διαχειριστική επιτροπή της Μονής έβαλε ο κ. Δημήτριος δύο μέλη της οικογένειας (τον Ν. Ζακυνθινό και την Ε. χήρα Αλεξίου Ζακυνθινού) από άλλο κλάδο. Κ. Δημήτριε, ας είμαι εγώ, ο ελάχιστος των Χριστιανών, που θα σας πω τα παρακάτω: Είστε Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, αποκαλείστε "Άγιος Κεφαλληνίας", είστε Χριστιανός και Ποιμενάρχης. Ποιός είναι ο ρόλος σας σε αυτή τη διαμάχη; Να συνταχθείτε με το μέρος της μιας από τις αντιμαχόμενες πλευρές ή να συμβιβάσετε τα διεστώτα; Δεν είναι της παρούσης, αλλά από την πρώτη μέρα που ήρθατε στον τόπο μας, δείξατε δείγματα γραφής που διχάζουν. Σας απευθύνω, λοιπόν, το "Στώμεν καλώς" μετά σεβασμού προς τον τίτλο σας, την ιστορία του και την πνευματικότητά του και σας παρακαλώ να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙΤΕ άξιος να τον φέρετε.... κομίζοντας στο ποίμνιό σας την ομόνοια κι όχι υποδαυλίζοντας τη διχόνοια!!!

Spiros Parisis Για να ξέρετε όλοι σας, ο δικηγόρος της Μητρόπολης ξύπνησε εν μια πρωία και βρήκε κάτι νόμους να πάρει ότι θεωρεί ότι της ανήκει. Όπως και τον αύλειο χώρο του Αγ.Σπυριδωνα στο Λιθόστρωτο Αργοστολίου, μετά από 60 χρόνια που ανήκε στον Δήμο, εκεί που έχουν απλώσει τα τραπεζοκαθίσματα. Και έτσι οι κεραίες του "σαρωνουν" τα πάντα στο νησί για κάποια "ξεχασμένα" θεωροντας ότι ανήκουν στη Μητρόπολη.

Γεράσιμος Μήλας Εξαιρετικη η τοποθετηση σου φιλε Διονυση.Ειπες ολη την αληθεια.Και εγω τα ιδια εχω να καταθεσω. Οσο θυμαμαι τον εαυτο μου, πανω απο 40 χρονια,η οικογενεια του Παυλου Ζακυνθινου ειναι συνωνυμο της εμπρακτης αγαπης κ της προσφορας στην Παναγια του Κεχριωνα.Ειναι η ιδια τους η ζωη.Αυτοι μας εμαθαν να τιμαμε,να διακονουμε,να περιμενουμε καθε χρονο την γιορτη της Παναγιας μας μεσα απο τη μεγαλη τους αγαπη για αυτην.Εχουν αφησει εντονο το αποτυπωμα τους στον ιερο ναο.Προκλητικη η αμφισβητηση των ιδιοκτησιακων δικαιωματων του Παυλου Ζακυνθινου.Παραλογα πραγματα που μονο λυπη φερνουν σε ολους μας.Η ιεραρχια της Εκκλησιας της Κεφαλονιας επιλεγει εναν ολισθηρο δρομο που σιγουρα θα την οδηγησει σε ρηξη με τους πιστους.Η δημοσια κ καθολικη καταδικη αυτης της πρακτικης θα αποτελεσει την αρχη για να σταματησουν οι ορεξεις της ιεραρχιας.Η αντιδραση μας πρεπει να ειναι δυναμικη.Πρεπει να ανατραπουν κ να ματαιωθουν ολοι οι σχεδιασμοι.Το οφειλουμε στον Παυλο,στη Γερασιμουλα,στην Αναστασια,στον Παναγη,στη Βαγγελιω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου για τις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες και Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα ήταν τα δυό θέματα που απασχόλησαν για περισσότερες από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, χτες βράδυ. Μεγάλη η προσέλευση τόσο των ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών, όσο και των Αθεριάνων που περιμένουν να βρουν λύση στα προβλήματα τους. Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφέρουμε μόνο για τις εργατικές κατοικίες.... Με τον Διονύση Αραβαντινό να επισημαίνει, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, ότι 4 μήνες είναι πολύς χρόνος για να μελετηθεί και να συζητηθεί το μείζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών. Επί 6 χρόνια, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης, ποιός είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση των κόκκινων κτηρίων των Εργατικών κατοικιών, κλπ, συνεχίζει ο κ. Αραβαντινός. "Ο νεοεκλεγέντας Βουλευτής θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Θα έπρεπε να έχει γίνει μιά συνάντηση με όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών. 38 από τις 54 κατοικίες είναι υπό κατεδ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2020

Το φαίνεσθαι και το είναι της απορροφητικότητας!! Η μάχη των εντυπώσεων και των αντιπαραθέσεων περί απορροφητικότητας των κονδυλίων, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, καλά κρατεί. Επισκέψεις, συναντήσεις, φωτογραφήσεις,  μεταφέροντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του,το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή. Κρύβοντας ότι η ανυπαρξία, οι καθυστερήσεις σε έργα υποδομών έχουν να κάνουν με την πολιτική , βάση της οποίας οι πόροι, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης, το πλαίσιο που κινείται ο προϋπολογισμός της Π.Ι.Ν. είναι προσδιορισμένο μέσα από  το Μεσοπρόθεσμο 2018-2022. Κρύβοντας ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η ιεράρχηση πόρων από ΠΔΕ και ΕΣΠΑ είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής, ΕΕ και έχει προτεραιότητα, τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Πολιτική που προχωράει ταχύτατα η ΝΔ, προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρ

Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς

    Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς                                                 Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός  Αντιβούιζαν τα μεγάλα τουρκικά κανόνια για να πέσει το Μεσολόγγι στα χέρια του Ομέρ Βρυώνη και του Κιουταχή. Πλησίαζαν Χριστούγεννα του 1822… Το ζύγι ασύμμετρο στους δίσκους της ζυγαριάς. Μολύβι βαρύ και οπλισμού καμάρια, μισθοφόρους πεινασμένους και διψασμένους για σάρκα και αίμα, όλα τούτα ήταν λαμπερά κοσμήματα στρατοπέδου, υπογραμμισμένα με τουρκική σίγουρη βούλα, που την καμάρωνε και τα διαφέντευε η Τουρκιά. Μέσα στο Μικροάλωνο του Κόσμου, το Μεσολόγγι, ήταν όλα παραμερισμένα τα της ζωής μαργαριτάρια, όλα, με πρώτο το γάλα της μάνας και του ανήμπορου τη βοήθεια. Το Μεσολόγγι κρατούσε άμυνα με πέτρες και ξύλα ενάντια στους ανέμους της Τουρκιάς, κι ομοίαζε μικρή σταγόνα, πόκρυβε μεγάλη δύναμη. Το ξεσκλούδιον ρούχο των Μεσολογγιτών, γινόταν στη μάχη συμπαγές βελούδο, ασπρογάλανο, ωσάν της Σημαίας μας τα χρώματα.  Κι ήρθε ο ποιητής, καλεσμένος από Άνωθεν…, ο μεγάλος Διονύσ