Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με ευλάβεια, κατάνυξη, πλήθος κόσμου και σκληρές αλήθειες ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Παναγιάς της Κεχριωνιώτισσας +VIDEO

 

Δημοσιεύτηκε
23/08/2021 στις 17:16
773

Με ευλάβεια, κατάνυξη, πλήθος κόσμου και σκληρές αλήθειες ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Παναγιάς της Κεχριωνιώτισσας +VIDEO

23/8/2021

Με μεγαλοπρέπεια, ευλάβεια και ταπεινοφροσύνη εορτάσθηκαν τα εννιάμερα της Παναγίας στον Κεχριώνα.

Τόσο χθες το βράδυ με τον Πανηγυρικό Εσπερινό μετα αρτοκλασίας, όσο και σήμερα το πρωϊ κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου λειτούργησε μόνο ένας Ιερέας, πρώτη φορά στα χρονικά εδώ και πολλά πολλά έτη, ο π. Σωτήρας.

Φέτος η παρουσία όλων μας στον εορτασμό της Παναγιάς της Κεχριωνιώτισσας, ήταν ποιο επιτακτικός, πιο αναγκαίος από ποτέ άλλοτε.

Στόχαστρο για ακόμα μιά φορά ο Κεχριώνας.

Μα αυτήν την φορά με τις ευλογίες της Μητροπόλεως.

Με έκπληξη ακούσαμε την εκπρόσωπο της οικογένειας Ζακυνθινού, την κόρη του Παύλου Ζακυνθινού, να ενημερώνει τους παρευρισκόμενους για τον αγώνα που έχουν δώσει, για τον αγώνα που δίνουν και για τον "πόλεμο" που τους έχει κηρύξει η Μητρόπολη Κεφαλληνίας (;;;;;)

Η οποία Μητρόπολη έφτασε στο σημείο να "προειδοποιεί" τους Ιερείς της να μην συμμετάσχουν στο φετινό πανηγύρι εορτασμού της Παναγίας, γιατί θα υπάρξουν ...κυρώσεις ;;;;;;;

Η οποία Μητρόπολη μέχρι σήμερα μετά από κάθε Εσπερινό και Θεία Λειτουργία δια μέσω του στόματος του ιδίου Σεβασιμωτάτου και των Πατέρων, κάνει λόγο για αλληλεγγύη, για ανθρωπιά και αγάπη;;;;

Σοβαρά ;;;;;

Χθες βράδυ βρεθήκαμε με έκπληξη μάρτυρες σε όσα ειπώθηκαν. Επ' αυτού λοιπόν, το Lixouri.gr δηλώνει έχοντας πλήρη γνώση των γεγονότων, ότι θα σταθεί με όποιο τρόπο στο πλευρό της οικογενείας του Παύλου Ζακυνθινού , στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για τον Ιδιωτικό Ναό της Παναγίας της Κεχριωνιότισσας.

Το δίκιο θα λάμψει για ακόμη μιά φορά. Πίστη στο θέλημα της Παναγίας και πίστη στην Δικαιοσύνη των Ελληνικών Δικαστηρίων.

Μια φορά σας δικαίωσαν τα Ελληνικά Δικαστήρια με την Βοήθεια της Παναγίας και θα σας δικαιώσει ξανά.

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, σαν παιδί ακόμα η μητέρα μου μας έφερνε κάθε χρόνο στο Πανηγύρι της Παναγιάς στον Κεχριώνα. Πάντα οικοδεσπότες τα μέλη της οικογενείας Π.Ζακυνθινού.

Ρωτώντας παλαιούς που βρίσκονται εν ζωή με μνήμη δυνατή, τα όσα ισχυρίζεται η οικ. του κ. Παύλου, είναι αληθή 100%.

Έχουμε ηθική υποχρέωση να διαφυλάξουμε όλοι μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας στον δίκαιο αγώνα που δίνει η οικ. του Παύλου Ζακυνθινού, βάζοντας οριστικό τέλος σε κάθε συμφεροντολόγο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση, τα όσα ανέφερε η Ευαγγελία Ζακυνθινού, κόρη του Π.Ζακυνθινού



"Η οικογένεια του Παύλου Ζακυνθινος, του πατέρα μου, που σήμερα λόγοι υγείας τον κρατάνε μακριά μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σας ευχαριστεί που βρίσκεστε σήμερα εδώ, στην Ιερά πανήγυρη της Παναγίας της Κεχριωνιώτισσας και την τιμάτε με την παρουσία σας. 

Νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε ότι το πανηγύρι γίνεται φέτος όπως κάθε χρόνο, αδιάλειπτά και με λαμπρότητα για τα τελευταία τετρακόσια χρόνια, παρά τις όποιες  φήμες (για το αντίθετο)  κυκλοφόρησαν  τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο πατέρας μου, ο Παύλος ο Ζακυνθινος, κληρονόμησε τον Κεχριωνα από τον πατέρα του Παναγη.

Ο Παναγής Ζακυνθινός, ο παππούς μου, όπως έκαναν και πολλοί πρόγονοι μας πριν από αυτόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, μετά το σεισμό του 1953, που βάναυσα έπληξε το νησί μας και κατέστρεψε ολοσχερώς την Παναγία την Κεχριωνιώτισσα, την ξανά έφτιαξε με τον κόπο του, από το μηδέν. 

Το 2014, όταν οι δυο σεισμοι ξαναχτύπησαν  την νήσο μας, το πλήγμα για την Παναγια  υπήρξε μεγάλο αλλά όχι μη αναστρέψιμο. Οι εργασίες αναστήλωσης όμως βραδυπόρησαν καθώς μία ομάδα προσώπων, βλέποντας στην κτηματογράφηση της Κεφαλονιά μια τελευταία ευκαιρία, έναν αγώνα αμφισβήτησης της  κυριότητας του πατέρα μου Παύλου Ζακυνθινού στην Παναγία του Κεχριώνα.

Παρόλα αυτά, όπως όλοι οι συμπολίτες μας γνωρίζουν, έγινε κάθε προσπάθεια με πολλή προσωπική δουλειά, κυριολεκτικά με τα ίδια μας τα χέρια και αποκλειστικά με δικά μας έξοδα να προστατευτεί η Εκκλησία και τα ιερά της κειμήλια.

Τελικά, ο δικός μας, δίκαιος αγώνας ευοδώθηκε και τα Ελληνικά Δικαστήρια αποφάσισαν πανηγυρικά ότι ο μοναδικός κύριος  του Κεχριώνα, της Εκκλησίας και του σπιτιού μας, που ζούμε όλοι μας τη ζωή, είναι ο Παύλος Ζακυνθινός.

Ενώ τότε, ανασκουμπωθήκαμε για να αναστηλώσουμε το ναό, η Εκκλησία μας δέχτηκε το επόμενο χτύπημα του Ιανού.

Κι εκεί όμως η οικογένεια μας φάνηκε ετοιμοπόλεμη, γερή και δυνατή και προστάτευσε το ναό από το μεγάλο αυτό χτύπημα, πάντα με δική μας δουλειά και δικά μας έξοδα.

Ομως οι επιθέσεις εναντίον μας συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Πλέον, η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, σε αγαστή συνεργασία με τα πρόσωπα που κατατροπώθηκαν από τα Ελληνικά Δικαστήρια, προσπαθεί να ελέγξει την Εκκλησία του Κεχριώνα και αμφισβητεί ακόμη κι ότι ζούμε μια ζωή ολόκληρη στο σπίτι μας, που ο πατέρας μου κληρονόμησε από τον παππού μου και με φοβερό κόπο και προσωπική εργασία δική του, της μάνας μου Γερασιμουλας, δική μου και των αδερφών μου Παναγή κι Αναστασίας αναστήλωσαμε και συντηρουμε μέχρι σήμερα.

Ενόψει του φετινού εορτασμού δεχτηκαμε πλήθος επιθέσεων και προσπάθεια απαξίωσης της σημασίας του πανηγυριού, που γιορτάζεται αδιάλειπτα αιώνες τώρα.

Ο δικός μας σεβασμός προς τον εορτασμό της Παναγίας του Κεχριώνα, τους ιερείς όλης της Κεφαλονιάς γενικά και ειδικότερα της Παλικής, ήταν και παραμενει απεριόριστος.

Φέτος μόνος ένας ιερέας θα ιερουργήσει στον ερτασμό της Παναγίας του Κεχριώνα, ύστερα από απόφαση της Μητρόπολη μας.

Νιώθουμε την ανάγκη με μεγάλη συγκίνηση να σας ευχαριστήσουμε όλους που κρατάτε το πανηγυρι ζωντανό, που τιμάτε με την παρουσία σας όπως κάθε χρόνο την Παναγία του Κεχριωνα,  με χαρά, λαμπρότητα, σεβασμό, κατάνυξη και βαθιά συγκίνηση.

Το μάθημα της αγάπης και της συγχώρεσης, που η Εκκλησία μας διδασκει είναι αυτό που μας συντροφεύει τις πιο σκοτεινές ωρες. 

Η Παναγία βοήθεια μας"

Η ανακοίνωση αυτή έχει βιντεοσκοπηθεί, καθώς όπως συνηθίζει το lixouri.gr τα τελευταία χρόνια, ο πανηγυρικός Εσπερινός ήταν σε απευθείας μετάδοση μέσω της σελίδας μας στο facebook.

https://fb.watch/7zoOJBUUgM/

Κλείνοντας να υπενθυμίσω τα αυτονόητα. Ο Χριστός, η Παναγιά, οι Άγιοι μας είναι πρώτα από όλα μέσα μας. Τα Θεία δεν χρειάζονται χρήματα για κεριά, ούτε χρήματα σε δίσκους μέσα στους Ιερούς Ναούς.

Τι είναι οι Ιεροί Ναοί; Τι εκπροσωπούν οι Πατέρες της Εκκλησίας; Τι κηρύττουν; Ποιό είναι το Θείο έργο που οφείλουν να επιτελούν;

Τροφή προς σκέψη !

Και άλλη λίγη...

Ποιά η τύχη του Ταφιού; Ποιά η εικόνα των Κηπουραίων με τους σπάνιους εκκλησιαστικούς "θησαυρούς" που υπήρχαν εκεί; Οι ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια; Το ιδιοκτησιακό στα Μιχαλιτσάτα; Και πόσα ακόμα που δεν έχουμε καν ψάξει.... Αναρωτηθείτε, αναλογιστείτε.

Αντί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βοηθήσουμε να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξαν οι διπλοί σεισμοί του 2014 και επιδείνωσε και ο κυκλώνας τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν "πόλεμο" που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή μόνο ως ανέντιμος, ανήθικος, άναδρος μπορεί να χαρακτηριστεί και που αμαυρώνει την εικόνα και τον σεβασμό που είχαμε προς την ηγεσία της Μητρόπολης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου για τις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες και Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα ήταν τα δυό θέματα που απασχόλησαν για περισσότερες από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, χτες βράδυ. Μεγάλη η προσέλευση τόσο των ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών, όσο και των Αθεριάνων που περιμένουν να βρουν λύση στα προβλήματα τους. Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφέρουμε μόνο για τις εργατικές κατοικίες.... Με τον Διονύση Αραβαντινό να επισημαίνει, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, ότι 4 μήνες είναι πολύς χρόνος για να μελετηθεί και να συζητηθεί το μείζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών. Επί 6 χρόνια, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης, ποιός είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση των κόκκινων κτηρίων των Εργατικών κατοικιών, κλπ, συνεχίζει ο κ. Αραβαντινός. "Ο νεοεκλεγέντας Βουλευτής θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Θα έπρεπε να έχει γίνει μιά συνάντηση με όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών. 38 από τις 54 κατοικίες είναι υπό κατεδ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2020

Το φαίνεσθαι και το είναι της απορροφητικότητας!! Η μάχη των εντυπώσεων και των αντιπαραθέσεων περί απορροφητικότητας των κονδυλίων, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, καλά κρατεί. Επισκέψεις, συναντήσεις, φωτογραφήσεις,  μεταφέροντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του,το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή. Κρύβοντας ότι η ανυπαρξία, οι καθυστερήσεις σε έργα υποδομών έχουν να κάνουν με την πολιτική , βάση της οποίας οι πόροι, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης, το πλαίσιο που κινείται ο προϋπολογισμός της Π.Ι.Ν. είναι προσδιορισμένο μέσα από  το Μεσοπρόθεσμο 2018-2022. Κρύβοντας ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η ιεράρχηση πόρων από ΠΔΕ και ΕΣΠΑ είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής, ΕΕ και έχει προτεραιότητα, τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Πολιτική που προχωράει ταχύτατα η ΝΔ, προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρ

Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς

    Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς                                                 Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός  Αντιβούιζαν τα μεγάλα τουρκικά κανόνια για να πέσει το Μεσολόγγι στα χέρια του Ομέρ Βρυώνη και του Κιουταχή. Πλησίαζαν Χριστούγεννα του 1822… Το ζύγι ασύμμετρο στους δίσκους της ζυγαριάς. Μολύβι βαρύ και οπλισμού καμάρια, μισθοφόρους πεινασμένους και διψασμένους για σάρκα και αίμα, όλα τούτα ήταν λαμπερά κοσμήματα στρατοπέδου, υπογραμμισμένα με τουρκική σίγουρη βούλα, που την καμάρωνε και τα διαφέντευε η Τουρκιά. Μέσα στο Μικροάλωνο του Κόσμου, το Μεσολόγγι, ήταν όλα παραμερισμένα τα της ζωής μαργαριτάρια, όλα, με πρώτο το γάλα της μάνας και του ανήμπορου τη βοήθεια. Το Μεσολόγγι κρατούσε άμυνα με πέτρες και ξύλα ενάντια στους ανέμους της Τουρκιάς, κι ομοίαζε μικρή σταγόνα, πόκρυβε μεγάλη δύναμη. Το ξεσκλούδιον ρούχο των Μεσολογγιτών, γινόταν στη μάχη συμπαγές βελούδο, ασπρογάλανο, ωσάν της Σημαίας μας τα χρώματα.  Κι ήρθε ο ποιητής, καλεσμένος από Άνωθεν…, ο μεγάλος Διονύσ