Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευχάριστα νέα στην υπόθεση κακοποίησης των 2 τετράποδων στους Πετανούς

Δημοσιεύτηκε
12/07/2021 στις 09:53
347
12/7/21

Η εβδομάδα ξεκινά με ευχάριστα νέα για τα δυό σκυλάκια στους Πετανούς. http://www.lixouri.gr/kakopoiisi-despozomenon-zoon-sintrofias-stous-petanous-kefalonias/

Πριν λίγο από ενημέρωση που είχα από τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Βολτέρα η κατάσταση έχει ως εξής:

Την Παρασκευή ο ιδιοκτήτης των δυό δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, μετέφερε τα δυό σκυλάκια στον Κτηνίατρο της πόλης μας κ. Γαλίδη και έκανε ότι προβλέπει ο Νόμος.

Εμβολιασμό, αποπαρασίτωση, τοποθέτηση τσιπ και πλέον τα σκυλάκια βρίσκονται στον περιφραγμένο ιδιόκτητο χώρο του εν λόγω ιδιοκτήτη.

Χαιρόμαστε που, έστω και 1,5 χρόνο μετά την πρώτη σύσταση που του είχε γίνει, σύμφωνα πάντα με την καταγγέλουσα που μας ενημέρωσε για την συγκεκριμένη κακοποίηση, έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο του. Ένα πρόσωπο φροντίδας και αγάπης στους δυό τετράποδους φίλους του.

Σε αυτό συνέβαλαν σημαντικά οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ληξουρίου, οι δυό Διοικήσεις (Αστυνομική Δ/νση Κεφαλληνίας και Αστυνομική Περιφερειακή Δ/νση Ιονίων Νήσων) καθώς και ο Δήμος Ληξουρίου, όπου μετά το δημοσίευμα ανταποκρίθηκαν έτσι ώστε σήμερα να μην μιλάμε για κακοποιημένα, πλέον, σκυλιά.

Όπως είχε τονιστεί σε πρόσφατη ανάρτηση, http://www.lixouri.gr/enimerosi-sxetika-me-tin-kakopoiisi-dyo-skilion-stous-petanous-kefalonias/, δεν είναι λύση το υπέρογκο πρόστιμο, αλλά η σωστή φροντίδα, η σίτιση και η ιατρική φροντίδα.

Που στην τελική δεν είναι δα αβάστακτο το ποσό φροντίδας τους, καθώς για τα ετήσια εμβόλια, το τσιπάρισμα και την τακτική αποπαρασίτωση των ζώων δεν ξεπερνά τα 300Ε τον χρόνο.

Δεν ήρθαμε μόνοι μας σε αυτήν την ζωή και οφείλουμε να σεβαστούμε κάθε αδέσποτη ή δεσποζόμενη ψυχή.

Μπράβο στον ιδιοκτήτη που έπραξε όπως ο Νόμος, η ηθική και η παιδεία του, ορίζουν, κι αυτό επειδή αρκετοί ιδιοκτήτες (και έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά στην Παλλική) ακόμα και την τελευταία στιγμή αρνούνται να συμμορφωθούν και να πράξουν ανάλογα.

Τέλος καλό. Προς ώρας ! Οι εθελοντικές Φιλοζωϊκές ομάδες δεν εφησυχάζουν και θα παρακολουθούν την πορεία των δυό σκυλιών.

Όπως επίσης η Αστυνομική Αρχή, οφέιλει να προχωρήσει την διαδικασία και να εφαρμόσει την Νομοθεσία και σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση προχωρούν συγκεντρώνοντας στοιχεία για Δικογραφία

Κλείνοντας, όσοι βρίσκονται μπροστά σε οποιαδήποτε μορφής κακοποίησης ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ επώνυμα και όχι απλά να ρίχνουν το μπαλάκι στους δημοσιογράφους.

Η Αστυνομία οφείλει να καταγράψει και να αντιδράσει εφαρμόζοντας το γράμμα του Νόμου.

Ο Δήμος Ληξουρίου και ο κάθε Δήμος σε όλη την χώρα, καθώς και οι Προέδροι των Κοινοτήτων, οφείλουν να ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ με ανοιχτές συζητήσεις και έντυπο υλικό τους πολίτες και την συμπεριφορά τους απέναντι στα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα που ζουν στα όρια του κάθε Δήμου, στα όρια της κάθε Κοινότητας.

Κι αν οι Κοινοτάρχες δεν έχουν "δύναμη" στα χέρια τους, μπορούν μέσα από την ενημέρωση και μέσα από τις σελίδες τους στα social media να ενημερώνουν τους συντοπίτες τους και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην ευαισθητοποίηση του καθενός ξεχωριστά !!! Κυρίως στην Παλλική όπου είμαστε μιά χούφτα άνθρωποι και γνωρίζει ο ένας τον άλλον.

Tο μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα Γκάντι Μαχάτμα

Αν περιμαζέψεις έναν πεινασμένο σκύλο και τον ταϊσεις, δεν πρόκειται να σε δαγκώσει. Αυτή είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στο σκύλο και τον άνθρωπο Τουέην Μαρκ

Η ανθρωπότητα ελάχιστα διαφέρει από τα ζώα κι οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό το ελάχιστο, το εκμηδενίζουν Κομφούκιος

Κινδυνεύεις από τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι θηρίο. Σε τρώει χωρίς να τον πειράξεις, χωρίς να πεινάει! Το ζώο, μόνο αν το πειράξεις ή πεινάει πολύ, θα σου επιτεθεί Ντάλι Γκ.

Τα κτήνη είναι του Θεού, η κτηνωδία είναι των ανθρώπων Ουγκώ

Εάν θέλετε φίλο, αποκτήστε έναν σκύλο Τρούμαν Χ.

Ο άνθρωπος: το μοναδικό ζώο που προκαλεί στους άλλους πόνο και ταυτόχρονα δεν έχει άλλο σκοπό Σοπενάουερ Α.

Όλα τα ζώα, εκτός από τον άνθρωπο, γνωρίζουν πως σκοπός της ζωής είναι η απόλαυσή της Μπάτλερ Σάμουελ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου για τις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες και Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα ήταν τα δυό θέματα που απασχόλησαν για περισσότερες από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, χτες βράδυ. Μεγάλη η προσέλευση τόσο των ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών, όσο και των Αθεριάνων που περιμένουν να βρουν λύση στα προβλήματα τους. Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφέρουμε μόνο για τις εργατικές κατοικίες.... Με τον Διονύση Αραβαντινό να επισημαίνει, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, ότι 4 μήνες είναι πολύς χρόνος για να μελετηθεί και να συζητηθεί το μείζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών. Επί 6 χρόνια, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης, ποιός είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση των κόκκινων κτηρίων των Εργατικών κατοικιών, κλπ, συνεχίζει ο κ. Αραβαντινός. "Ο νεοεκλεγέντας Βουλευτής θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Θα έπρεπε να έχει γίνει μιά συνάντηση με όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών. 38 από τις 54 κατοικίες είναι υπό κατεδ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2020

Το φαίνεσθαι και το είναι της απορροφητικότητας!! Η μάχη των εντυπώσεων και των αντιπαραθέσεων περί απορροφητικότητας των κονδυλίων, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, καλά κρατεί. Επισκέψεις, συναντήσεις, φωτογραφήσεις,  μεταφέροντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του,το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή. Κρύβοντας ότι η ανυπαρξία, οι καθυστερήσεις σε έργα υποδομών έχουν να κάνουν με την πολιτική , βάση της οποίας οι πόροι, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης, το πλαίσιο που κινείται ο προϋπολογισμός της Π.Ι.Ν. είναι προσδιορισμένο μέσα από  το Μεσοπρόθεσμο 2018-2022. Κρύβοντας ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η ιεράρχηση πόρων από ΠΔΕ και ΕΣΠΑ είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής, ΕΕ και έχει προτεραιότητα, τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Πολιτική που προχωράει ταχύτατα η ΝΔ, προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρ

Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς

    Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς                                                 Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός  Αντιβούιζαν τα μεγάλα τουρκικά κανόνια για να πέσει το Μεσολόγγι στα χέρια του Ομέρ Βρυώνη και του Κιουταχή. Πλησίαζαν Χριστούγεννα του 1822… Το ζύγι ασύμμετρο στους δίσκους της ζυγαριάς. Μολύβι βαρύ και οπλισμού καμάρια, μισθοφόρους πεινασμένους και διψασμένους για σάρκα και αίμα, όλα τούτα ήταν λαμπερά κοσμήματα στρατοπέδου, υπογραμμισμένα με τουρκική σίγουρη βούλα, που την καμάρωνε και τα διαφέντευε η Τουρκιά. Μέσα στο Μικροάλωνο του Κόσμου, το Μεσολόγγι, ήταν όλα παραμερισμένα τα της ζωής μαργαριτάρια, όλα, με πρώτο το γάλα της μάνας και του ανήμπορου τη βοήθεια. Το Μεσολόγγι κρατούσε άμυνα με πέτρες και ξύλα ενάντια στους ανέμους της Τουρκιάς, κι ομοίαζε μικρή σταγόνα, πόκρυβε μεγάλη δύναμη. Το ξεσκλούδιον ρούχο των Μεσολογγιτών, γινόταν στη μάχη συμπαγές βελούδο, ασπρογάλανο, ωσάν της Σημαίας μας τα χρώματα.  Κι ήρθε ο ποιητής, καλεσμένος από Άνωθεν…, ο μεγάλος Διονύσ