Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άνοιξε “το Μπαλκόνι” της Κοντογεννάδας +video

Δημοσιεύτηκε
15/06/2021 στις 11:11
1592

Άνοιξε χθες το απόγευμα τις πόρτες του το νέο Εστιατόριο-Ψητοπωλείο-Καφέ, στην Κοντογεννάδα Ληξουρίου.

Όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση (http://www.lixouri.gr/neo-epaggelmatikon-xekinima-sto-xorio-tis-kontogennadas-lixouriou/), δυό νέοι άνθρωποι που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και έφτιαξαν και τις δικές τους οικογένειες στο χωριό των Κοντηδων, αποφάσισαν να ασχοληθούν με το κομμάτι της εστίασης, ανοίγοντας και δίνοντας ζωή στο χωριό τους, στον τόπο τους, σε ένα από τα ωραιότερα μπαλκόνια της Παλλικής, αυτό της Κοντογεννάδας.

Ας τους γνωρίσουμε, λοιπόν…

Σπύρος Ρουχωτάς. Δύτης με δικό του καταδυτικό συνεργείο, το οποίο ασχολείται με εργασίες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και συνεργάζεται με όλους τους φορείς (ιδιώτες-δημόσιο) που θέλουν να εκτελέσουν οποιαδήποτε μορφής εργασίες στον βυθό της θάλασσας. Το συνεργείο του αναλαμβάνει αποστολές παντού, σε όλο το νησί της Κεφαλονιάς

Διονύσης Πετρίτσης. Καπετάνιος. Παιδί της θάλασσας.

Δυό παιδιά, που όπως αναφέρθηκε ήδη, είναι γέννημα θέμα Κοντογεννάδας, σχεδόν συνομήλικοι.

Τι αναφέρουν οι ίδιοι για το νέο τους ξεκίνημα στο κομμάτι της εστίασης

Σπ.Ρουχωτάς: Για μένα ήταν κάτι που μου άρεσε, κάτι που το ήθελα απο μικρός, γενικότερα μου άρεσε αυτός ο κλάδος, παρότι έχει όλες αυτές τις δυσκολίες, παρόλο που υπάρχει και όλη αυτή η κατάσταση με τον covid-19, που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Μεγαλώνοντας, μου άρεσε το συγκεκριμένο μαγαζί κι όταν σταμάτησε να λειτουργεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, σκεφτόμουν να κάνω κάτι για το χωριό μου. Πριν δυό χρόνια περίπου πρότεινα στον Διονύση (Πετρίτση) να συνεργαστούμε και να αναλάβουμε να φτιάξουμε εκ νέου και να ανοίξουμε το μαγαζί.

Διον.Πετρίτσης: Το 1996, παιδί ακόμα 17-18 ετών, είχα ένα δέσιμο με αυτό το μαγαζί. Τότε το ανοίξαμε έναν μήνα, με κάτι παιδιά εντελώς ερασιτεχνικά, αλλά το κλείσαμε. Βλέποντας αυτήν την κατάσταση της εγκατάλειψης που υπάρχει στα χωριά μας, αποφασίσαμε και για το χωριό και για την περιοχή να δώσουμε ζωή, δίνοντας λίγο από την δύναμη που έχουμε. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι και έναν καλό χειμώνα.

Σπύρος και Διονύσης: Να ευχαριστήσουμε το Εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ενορίας του χωριού, τον πατέρα Ιωάννη Φραγκισκάτο, τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο και όλους όσους έχουν βοηθήσει στο να στηθεί και να λειτουργήσει το μαγαζί αυτό.

Οι ώρες λειτουργίας του μαγαζιού είναι, για αρχή, από τις 6 το απόγευμα, καθημερινά.

Για την ώρα δεν λειτουργεί ντελίβερυ.

Υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλει κάποιος ότι επιθυμεί και να έρθει να το πάρει πακέτο.

Βρισκόμαστε στον χώρο του ΙΝ Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας, με περίπου 20 τραπέζια στην αυλή και στον κήπο.

Τι θα βρείτε όμως στο εστιατόριο-ψησταριά…

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από όσα θα βρείτε στο μενού: παντζαροσαλάτα, σπέσιαλ σαλάτα “Μπαλκόνι”, σκορδοπιτάκια, κολοκυθάκια, ντομάτες τηγανιτές, κολοκυθοκεφτέδες, Προβατίνα παϊδάκια, αρνίσια παϊδάκια, καλαμάκια, κοντοσούβλι, Παραδοσιακή Κεφαλονίτικη Κρεατόπιτα (Παρασκευοσαββατοκύριακο (ρωτήστε)), κόκκορα κρασάτο – κοκκινιστό κλπ.

“Επιλέγουμε προϊόντα ντόπια, τόσο από την περιοχή της Κοντογεννάδας, της Ανωγής όσο και την ευρύτερη περιοχή της Παλλικής, για να ικανοποιηθεί ο κόσμος που έρχεται.”, τονίζουν.

Θα τους βρείτε στα κάτωθι τηλέφωνα:

26710-97712 και 6934298675

και στην

σελίδα στο facebook πατήστε εδώ

Επισκεφτείτε το μαγαζί, δοκιμάστε τις νοστιμιές κι αν είστε αναποφάσιστοι ξεκινήστε πρώτα με ένα καφεδάκι και ένα γλυκό (φρέντο εσπρέσο, φρέντο καπουτσίνο, νες καφέ, ελληνικό, παγωτό, μπακλαβά, σουφλέ σοκολάτας) κι απολαύστε άπλετα την ομορφιά που απλώνεται από το “μπαλκόνι” στα πόδια σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου για τις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες και Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα ήταν τα δυό θέματα που απασχόλησαν για περισσότερες από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, χτες βράδυ. Μεγάλη η προσέλευση τόσο των ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών, όσο και των Αθεριάνων που περιμένουν να βρουν λύση στα προβλήματα τους. Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφέρουμε μόνο για τις εργατικές κατοικίες.... Με τον Διονύση Αραβαντινό να επισημαίνει, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, ότι 4 μήνες είναι πολύς χρόνος για να μελετηθεί και να συζητηθεί το μείζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών. Επί 6 χρόνια, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης, ποιός είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση των κόκκινων κτηρίων των Εργατικών κατοικιών, κλπ, συνεχίζει ο κ. Αραβαντινός. "Ο νεοεκλεγέντας Βουλευτής θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Θα έπρεπε να έχει γίνει μιά συνάντηση με όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών. 38 από τις 54 κατοικίες είναι υπό κατεδ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2020

Το φαίνεσθαι και το είναι της απορροφητικότητας!! Η μάχη των εντυπώσεων και των αντιπαραθέσεων περί απορροφητικότητας των κονδυλίων, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, καλά κρατεί. Επισκέψεις, συναντήσεις, φωτογραφήσεις,  μεταφέροντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του,το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή. Κρύβοντας ότι η ανυπαρξία, οι καθυστερήσεις σε έργα υποδομών έχουν να κάνουν με την πολιτική , βάση της οποίας οι πόροι, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης, το πλαίσιο που κινείται ο προϋπολογισμός της Π.Ι.Ν. είναι προσδιορισμένο μέσα από  το Μεσοπρόθεσμο 2018-2022. Κρύβοντας ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η ιεράρχηση πόρων από ΠΔΕ και ΕΣΠΑ είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής, ΕΕ και έχει προτεραιότητα, τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Πολιτική που προχωράει ταχύτατα η ΝΔ, προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρ

Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς

    Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς                                                 Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός  Αντιβούιζαν τα μεγάλα τουρκικά κανόνια για να πέσει το Μεσολόγγι στα χέρια του Ομέρ Βρυώνη και του Κιουταχή. Πλησίαζαν Χριστούγεννα του 1822… Το ζύγι ασύμμετρο στους δίσκους της ζυγαριάς. Μολύβι βαρύ και οπλισμού καμάρια, μισθοφόρους πεινασμένους και διψασμένους για σάρκα και αίμα, όλα τούτα ήταν λαμπερά κοσμήματα στρατοπέδου, υπογραμμισμένα με τουρκική σίγουρη βούλα, που την καμάρωνε και τα διαφέντευε η Τουρκιά. Μέσα στο Μικροάλωνο του Κόσμου, το Μεσολόγγι, ήταν όλα παραμερισμένα τα της ζωής μαργαριτάρια, όλα, με πρώτο το γάλα της μάνας και του ανήμπορου τη βοήθεια. Το Μεσολόγγι κρατούσε άμυνα με πέτρες και ξύλα ενάντια στους ανέμους της Τουρκιάς, κι ομοίαζε μικρή σταγόνα, πόκρυβε μεγάλη δύναμη. Το ξεσκλούδιον ρούχο των Μεσολογγιτών, γινόταν στη μάχη συμπαγές βελούδο, ασπρογάλανο, ωσάν της Σημαίας μας τα χρώματα.  Κι ήρθε ο ποιητής, καλεσμένος από Άνωθεν…, ο μεγάλος Διονύσ