Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 στα 10 για το "Trattoria Oliva" | Πανδαισία γεύσεων

Μεταξύ ...μακαρονάδων....ειλικρίνεια. Ε, λοιπόν, χτες δοκίμασα ή μάλλον έφαγα λαίμαργα την ωραιότερη μακαρονάδα της ζωής μου.

Επιτέλους, πρόλαβα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού (εντάξει, εντάξει τέλη Αυγούστου) να επισκεφτώ και να δοκιμάσω το μενού του νέου εστιατορίου "Τrattoria Oliva" του Ξενοδοχείου συγκροτήματος Apollonion & Asterias".

Ανεβαίνοντας τις σκάλες, λες και βρέθηκες σε γνώριμες μα ξένες γειτονιές. Εκεί μας υποδέχτηκε ο Αδάμ, ο οποίος ήταν και ο σερβιτόρος μας (χωρίς την Έυα).
Τραπέζια σε κλιματιζόμενη με ξεχωριστές διακοσμητικές πινελιές αίθουσα, αλλά και τραπέζια στην ...πρασιά, στο μπαλκόνι με θέα που σε αποζημιώνει. 

Λίγα λεπτά αργότερα, μας καλοσώρισε και ο Χρήστος Κονταρίνης, υπεύθυνος του εστιατορίου.
Έτσι λοιπόν, καθισμένοι στο τραπέζι μας και αφήνοντας το βλέμμα να απλωθεί μέχρι πέρα στις Μηνιές, όπου η κίνηση ήταν non stop, με τα αεροπλάνα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Αφίξεις-Αναχωρήσεις, ένα γεμάτο Αυγουστιάτικο βράδυ στο Αεροδρόμιο "Άννα Πολλάτου".

Χαλάρωσα χαζεύοντας πότε το αεροδρόμιο, πότε τα αυτοκίνητα που έβαλαν προορισμό την παραλία του Μέγα Λάκκου, πότε την μακρινή Ζάκυνθο, πότε τα φώτα των ανεμογεννητριών στα Κηπούρια, πότε την οδική κίνηση προς Κουνόπετρα. Πλανήθηκε η ματιά, ξεκουράστηκε, έφυγε η ένταση της ημέρας και σκάλωσε εκεί στα φώτα της πισίνας, κάτω ακριβώς από το εστιατόριο "Trattoria Oliva".

Το στομάχι να γουργουράει και τα χέρια να αρχίζουν να ξεφυλλίζουν το μενού. Πολλές οι γευστικές προτάσεις, μα τι να πρωτοδοκιμάσεις;

Έρχεται ο Χρήστος και φυσικά του ζητάμε να μας προτείνει κάτι που να ταιριάζει και να ικανοποιεί μιά φανατική μακαρονού και όχι μόνο.
Τελικά, η παρέα επέλεξε ένα Ριζότο με γαρίδες και εγώ παπαρδέλες με κιμά.
Χωρίς καμία υπερβολή, αυτή ήταν η ωραιότερη μακαρονάδα που έχω φάει στην ζωή μου. Μάλιστα όταν έφτασε το πιάτο, την εξαφάνισα σε χρόνο ρεκόρ. Είμαι καλοφαγού τι να κάνουμε; Και ως μακαρονού, πως να αντισταθώ;

Δοκιμάσαμε την σαλάτα pollo και απο ορεκτικά τις μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας. Ήταν..... εξαίσια όλα τα πιάτα ! Ω, ναι, ήταν και με το παραπάνω.

Κάπου εκεί τρώγοντας, κουβεντιάζοντας και γελώντας, έφτασαν στα αυτιά μας παραδοσιακά ακούσματα.

Και ναι, πέσαμε πάνω σε Ελληνική βραδιά. Φέτος, δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω σε κανένα Πανηγύρι, απο αυτά που μου αρέσουν πολύ. Οπότε νομίζω ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε η παρέα του Μάκη Αντωνάτου, με κάλυψε πλήρως. Ξεσήκωσαν και τον κόσμο από τα τραπέζια του μπαρ και χόρεψαν αρκετούς χορούς παραδοσιακούς, συμπεριλαμβανομένου και του Κεφαλονίτικου μπάλλου αλλά και του ...Ζορμπά.

Ο φιλόξενος χώρος του εστιατορίου, αλλά και ο προσεγμένος περιβάλλοντας χώρος, σε συνδυασμό και με το εξαιρετικό φαγητό, κέρδισαν τις εντυπώσεις μας. Το σίγουρο είναι ότι θα επισκεφτούμε σύντομα, ξανά, το Trattoria Oliva.
Αν το έχετε επισκεφτεί ακόμα, δεν έχετε ιδέα τι χάνετε.

Πίτσα, ζυμαρικά, θαλασσινά και ριζότο έτσι όπως τα φτιάχνουν οι Ιταλοί, με εκφραστικούς γευστικούς συνδυασμούς.

Η χαλαρωτική αύρα του εστιατορίου σε συνδυασμό με την πετυχημένη κουζίνα, την καθιστούν πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες. Αυτό είναι σίγουρο, πλέον.  Και αν μας ρωτήσετε για τις τιμές, τότε να είστε σίγουροι ότι είναι λογικότατες !

Αριστέα Χαριτάτου



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου για τις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες και Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα ήταν τα δυό θέματα που απασχόλησαν για περισσότερες από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, χτες βράδυ. Μεγάλη η προσέλευση τόσο των ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών, όσο και των Αθεριάνων που περιμένουν να βρουν λύση στα προβλήματα τους. Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφέρουμε μόνο για τις εργατικές κατοικίες.... Με τον Διονύση Αραβαντινό να επισημαίνει, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, ότι 4 μήνες είναι πολύς χρόνος για να μελετηθεί και να συζητηθεί το μείζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών. Επί 6 χρόνια, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης, ποιός είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση των κόκκινων κτηρίων των Εργατικών κατοικιών, κλπ, συνεχίζει ο κ. Αραβαντινός. "Ο νεοεκλεγέντας Βουλευτής θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Θα έπρεπε να έχει γίνει μιά συνάντηση με όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών. 38 από τις 54 κατοικίες είναι υπό κατεδ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2020

Το φαίνεσθαι και το είναι της απορροφητικότητας!! Η μάχη των εντυπώσεων και των αντιπαραθέσεων περί απορροφητικότητας των κονδυλίων, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, καλά κρατεί. Επισκέψεις, συναντήσεις, φωτογραφήσεις,  μεταφέροντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του,το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή. Κρύβοντας ότι η ανυπαρξία, οι καθυστερήσεις σε έργα υποδομών έχουν να κάνουν με την πολιτική , βάση της οποίας οι πόροι, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης, το πλαίσιο που κινείται ο προϋπολογισμός της Π.Ι.Ν. είναι προσδιορισμένο μέσα από  το Μεσοπρόθεσμο 2018-2022. Κρύβοντας ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η ιεράρχηση πόρων από ΠΔΕ και ΕΣΠΑ είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής, ΕΕ και έχει προτεραιότητα, τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Πολιτική που προχωράει ταχύτατα η ΝΔ, προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρ

Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς

    Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς                                                 Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός  Αντιβούιζαν τα μεγάλα τουρκικά κανόνια για να πέσει το Μεσολόγγι στα χέρια του Ομέρ Βρυώνη και του Κιουταχή. Πλησίαζαν Χριστούγεννα του 1822… Το ζύγι ασύμμετρο στους δίσκους της ζυγαριάς. Μολύβι βαρύ και οπλισμού καμάρια, μισθοφόρους πεινασμένους και διψασμένους για σάρκα και αίμα, όλα τούτα ήταν λαμπερά κοσμήματα στρατοπέδου, υπογραμμισμένα με τουρκική σίγουρη βούλα, που την καμάρωνε και τα διαφέντευε η Τουρκιά. Μέσα στο Μικροάλωνο του Κόσμου, το Μεσολόγγι, ήταν όλα παραμερισμένα τα της ζωής μαργαριτάρια, όλα, με πρώτο το γάλα της μάνας και του ανήμπορου τη βοήθεια. Το Μεσολόγγι κρατούσε άμυνα με πέτρες και ξύλα ενάντια στους ανέμους της Τουρκιάς, κι ομοίαζε μικρή σταγόνα, πόκρυβε μεγάλη δύναμη. Το ξεσκλούδιον ρούχο των Μεσολογγιτών, γινόταν στη μάχη συμπαγές βελούδο, ασπρογάλανο, ωσάν της Σημαίας μας τα χρώματα.  Κι ήρθε ο ποιητής, καλεσμένος από Άνωθεν…, ο μεγάλος Διονύσ