Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έργα ή πράξεις; Τι καθορίζει έναν υποψήφιοι Δήμαρχο Ληξουρίου;

Ο Αντιδήμαρχος Παλλικής και υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Κατσιβέλης, χτες με ανακοίνωση του έκανε γνωστή την απόφασή του για την διεκδίκηση του Δημάρχου του Δήμου Ληξουρίου, πλέον.
Ο κ. Κατσιβέλης δυναμικά μέσω των social media (fb page: Δύναμη αξιοπιστίας και προόδου, Instagram: dinami_axiopistias_proodou), ενημερώνει τους πολίτες της πόλης και των χωριών για τα πεπραγμένα και για τα σχέδια που έχει για την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης και των χωριών μας.

Εξ ου και το όνομα του Συνδυασμού του "Δύναμη Αξιοπιστίας και Προόδου" "Απόφαση ευθύνης για τον τόπο μας - Δήμος Ληξουρίου".

Ο κ. Κατσιβέλης στα δυό χρόνια θητείας του στην Αντιδημαρχία της πόλης μας έχει αποδείξει ότι δεν είναι άνθρωπος των λόγων αλλά των πράξεων. Έχει βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα της πόλης μας και αυτό το επιβεβαιώνουν εκατοντάδες Ληξουριώτες και Ληξουριώτισσες καθημερινά.
Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του και η αξιοπιστία των λόγων του, καθώς και η συνεργασία του με κάθε φορέα, διαφορετικής κομματικής ταυτότητας, τον έχουν κάνει αγαπητό.

Διαβάζω στα ΜΜΕ για βιογραφικά υποψηφίων και όλοι αναφέρουν ότι υπήρξαν και δρουν έως και σήμερα ως επαγγελματίες πολιτικοί.

Μα, αυτό θέλουμε; Έναν "επαγγελματία πολιτικό"; Τα στοιχεία που καθορίζουν έναν τέτοιο πολιτικό είναι τα λόγια και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Τον χαρακτηρίζει η απουσία έργων και πράξεων.

Βρισκόμαστε στην προεκλογική περίοδο και πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να μην παρασυρθούμε από υποσχέσεις και λόγια με όμορφο περιτύλιγμα, αλλά να σταθούμε στην αξιοπιστία και στα έργα του κάθε υποψηφίου.

Οφείλουμε σαν Δημότες ενός Δήμου Ληξουρίου να σταθούμε στο ύψος μας και να στηρίξουμε έναν Δήμαρχο που να έχει τα προσόντα της συνεργασίας και της αξιοπιστίας. Μόνο τότε η πόλη μας και τα χωριά μας θα αποκτήσουν όσα έχουν στερηθεί τόσα χρόνια. Επειδή ειμαστε ένας Δήμος Ληξουρίου με πενιχρά έσοδα, οφείλουμε στην επιλογή μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι ψήφος προοδου για το Ληξούρι και τα χωριά του.

Τα "εγώ" και τα "συμφέροντα" δεν έχουν καμία θέση σε όσους αγαπούν αυτήν την πόλη και θέλουν με την ψήφο τους να την προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά και όχι 20 χρόνια πίσω, όπως έχω ακούσει από πολλούς να λέτε.

Το "τι έκανε", "τι έργα παρέδωσε" που θα ακούσουμε το επόμενο διάστημα από υποψηφίους κατά τις προεκλογικές ομιλίες, καλό θα ήταν να αναλογιστούμε αυτοί που σας ερωτούν τι ακριβώς έκαναν για αυτήν την πόλη; Ποιά τα έργα που παρέδωσαν κατά την πολύετη εκλογή τους (πρώην Δήμος Παλλικής) είτε σαν Δημάρχοι, είτε σαν Αντιδημάρχοι, είτε σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Τι καθορίζει κατά την γνώμη σας έναν άξιο Δήμαρχο επανασύστατου Δήμου Ληξουρίου;

Αρ.Χαριτάτου 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου για τις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες και Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα ήταν τα δυό θέματα που απασχόλησαν για περισσότερες από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, χτες βράδυ. Μεγάλη η προσέλευση τόσο των ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών, όσο και των Αθεριάνων που περιμένουν να βρουν λύση στα προβλήματα τους. Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφέρουμε μόνο για τις εργατικές κατοικίες.... Με τον Διονύση Αραβαντινό να επισημαίνει, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, ότι 4 μήνες είναι πολύς χρόνος για να μελετηθεί και να συζητηθεί το μείζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών. Επί 6 χρόνια, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης, ποιός είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση των κόκκινων κτηρίων των Εργατικών κατοικιών, κλπ, συνεχίζει ο κ. Αραβαντινός. "Ο νεοεκλεγέντας Βουλευτής θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Θα έπρεπε να έχει γίνει μιά συνάντηση με όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών. 38 από τις 54 κατοικίες είναι υπό κατεδ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2020

Το φαίνεσθαι και το είναι της απορροφητικότητας!! Η μάχη των εντυπώσεων και των αντιπαραθέσεων περί απορροφητικότητας των κονδυλίων, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, καλά κρατεί. Επισκέψεις, συναντήσεις, φωτογραφήσεις,  μεταφέροντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του,το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή. Κρύβοντας ότι η ανυπαρξία, οι καθυστερήσεις σε έργα υποδομών έχουν να κάνουν με την πολιτική , βάση της οποίας οι πόροι, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης, το πλαίσιο που κινείται ο προϋπολογισμός της Π.Ι.Ν. είναι προσδιορισμένο μέσα από  το Μεσοπρόθεσμο 2018-2022. Κρύβοντας ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η ιεράρχηση πόρων από ΠΔΕ και ΕΣΠΑ είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής, ΕΕ και έχει προτεραιότητα, τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Πολιτική που προχωράει ταχύτατα η ΝΔ, προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρ

Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς

    Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς                                                 Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός  Αντιβούιζαν τα μεγάλα τουρκικά κανόνια για να πέσει το Μεσολόγγι στα χέρια του Ομέρ Βρυώνη και του Κιουταχή. Πλησίαζαν Χριστούγεννα του 1822… Το ζύγι ασύμμετρο στους δίσκους της ζυγαριάς. Μολύβι βαρύ και οπλισμού καμάρια, μισθοφόρους πεινασμένους και διψασμένους για σάρκα και αίμα, όλα τούτα ήταν λαμπερά κοσμήματα στρατοπέδου, υπογραμμισμένα με τουρκική σίγουρη βούλα, που την καμάρωνε και τα διαφέντευε η Τουρκιά. Μέσα στο Μικροάλωνο του Κόσμου, το Μεσολόγγι, ήταν όλα παραμερισμένα τα της ζωής μαργαριτάρια, όλα, με πρώτο το γάλα της μάνας και του ανήμπορου τη βοήθεια. Το Μεσολόγγι κρατούσε άμυνα με πέτρες και ξύλα ενάντια στους ανέμους της Τουρκιάς, κι ομοίαζε μικρή σταγόνα, πόκρυβε μεγάλη δύναμη. Το ξεσκλούδιον ρούχο των Μεσολογγιτών, γινόταν στη μάχη συμπαγές βελούδο, ασπρογάλανο, ωσάν της Σημαίας μας τα χρώματα.  Κι ήρθε ο ποιητής, καλεσμένος από Άνωθεν…, ο μεγάλος Διονύσ