Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έντονες οι αντιδράσεις του κόσμου στην εγκατάσταση κεραίας κιν.τηλ. εντός του Ληξουριού +VIDEO

 

Δημοσιεύτηκε
17/12/2016 στις 11:22
498

Αν και το lixouri.gr είναι Πολιτιστικός-Αθλητικός-Θρησκευτικός οδηγός, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, κάνουμε μιά εξαίρεση και δημοσιευουμε τα αποτελέσματα της λαϊκής συνέλευσης και εδώ.

 

 

Τρείς γεμάτες ώρες κράτησε η λαϊκή συνέλευση στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Ληξούρι, προχτές (Πέμπτη) το βράδυ. Τρείς γεμάτες ώρες αγανάκτησης...

Εκπρόσωποι της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας cosmote προσπάθησαν μέσω της Νομοθεσίας να πείσουν τους κατοίκους ότι καμία επιβάρυνση δεν θα υπάρξει στην υγεία τους, λόγω της ακτινοβολίας που θα εκπέμπει η κεραία κινητής τηλεφωνίας πάνω από τα κεφάλια τους, μέσα στην πόλη του Ληξουρίου και συγκεκριμμένα στην οδό Κρασσοπατέρα.

"Νύχτα ήρθατε και τοποθετήσατε τον καμουφλαρισμένο πυλώνα της κεραίας της cosmote πάνω στο κτήριο", ακούστηκε από τους κατοίκους της περιοχής.

(Να ενημερώσουμε αρχικά ότι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου που τοποθετήθηκε η κεραία ΔΕΝ ΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ στο Ληξούρι).

20161216_124417

Επί τρείς ώρες οι εκπροσώποι της εταιρείας μας εξηγούσαν την Νομοθεσία και τόνιζαν ότι "τηρούμε τα επιστημονικά δεδομένα που έχει θεσπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Τηρούμε τον νόμο, μετράμε την ένταση των ορίων της ακτινοβολίας και φροντίζουμε οι τιμές να είναι πολύ πιο κάτω από τα όρια που ορίζει ο ΠΟΥ και η Νομοθεσία.". Σε ερώτηση που έγινε στους τρείς εκπροσώπους της εταιρείας από τον αγανακτισμένο κόσμο αν ο κόσμος κάνει λάθος που αντιδρά η απάντηση ήταν "με όλο τον σεβασμό, ναι κάνει λάθος. Αρμόδιοι είναι οι κρατικοί φορείς και ακόμα περισσότερο οι επιστήμονες. Εμείς κάνουμε ότι ορίζει η Ελληνική Πολιτεία".

Βασιλάτος (εκπαιδευτικός): "Μένω στην Κρασσοπατέρα και ξαφνικά βλέπω μιά κεραία με τόσο όμορφη κάλυψη ψηλά στον ουρανό, κάτι τρέχει, κάτι κρύβει. Για περιβαλλοντικούς λόγους θα μας πείτε. Μα δεν σας είδαμε μετά τους σεισμούς να ερθετε εδώ και να δείξετε με μιά δενδροφύτευση έστω το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας σας. Στις ταράτσες ενός νοσοκομείου, ενός γηροκομείου, ενός Σχολείου μπορείτε να εγκαταστήσετε κεραία κινητής τηλεφωνίας; ΟΧΙ, δεν επιτρέπεται ! Στο σπίτι όμως που είναι κολλητά με το νηπιαγωγείο, εκεί μπορείτε. Μας κοροϊδεύετε; Ξέρετε κάτι; Οι Κεφαλονίτες είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, όπου κι αν πήγανε διαπρέψανε. Γιατί λοιπόν δεν επιτρεπεται στο σχολείο και στο διπλανό κτήριο να επιτρέπεται; Στις μελέτες που κάνατε για την Κρασσοπατέρα, μιάς και αναφερθήκατε σε αυτές, η κεραία που τοποθετήσατε είναι 300 μέτρα μακριά από το Α' Δημοτικό Σχολείο, από το Νηπιαγωγείο Ληξουρίου και από τον Παιδικό Σταθμό; Ήρθατε στην κοινωνία να κουβεντιάσετε; Το μόνο που σας ενδιαφέρει κύριοι είναι να μην αφήσετε τετραγωνικό γης χωρίς κάλυψη δικτύου. Το αντικείμενο σας το κατέχετε, αλλά μιλάτε σε ανθρώπους αμόρφωτους. Εδώ οι επιστήμονες κάνουν λάθη και ο ΕΟΦ καταργεί φάρμακα. Καθημερινά το βλέπουμε. Πάρτε την κεραία και φύγετε από εδώ για το καλό ΜΑΣ. Σε όποιο μέρος της Ελλάδας πήγατε για να βαλετε κεραία αντιδράσεις είδατε από τον κόσμο."

Ατσάρου (Ιδιοκτήτρια Ξενοδοχείου): "Υπάρχουν ήδη 150 υπογραφές που αντιδρούν στην ήδη εγκατεστημένη κεραία (εδώ και δυό μήνες). Είμαστε σίγουροι ότι είστε καθ' όλα νόμιμοι. Αντιδρούμε γιατί ανησυχούμε για την υγεία μας και των παιδιών μας. Έχετε συλλέξει αποτελέσματα έστω 9ετίας και μπορείτε να μας βεβαιώσετε ότι σε μερικά χρόνια θα έχω ακόμα το μυαλό μου και δεν θα το έχει λιώσει η ακτινοβολία; Τα στάνταρ τα ιατρικά αλλάζουν. Δεν θέλουμε να τσακωθούμε με εσάς, φοβόμαστε για το μέλλον της υγείας μας. Έχουμε ψάξει και έχουμε ενημερωθεί. Ποιός μας διαβεβαιώνει ότι δεν επιβαρυνθεί η υγεία μας; είναι ιδανικό να έχουμε μιά κεραία απέναντι μας και να μας επιβαρύνει επιπροσθέτως; Ποιός μπορεί να μας εγγυηθεί ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στην υγεία μας;".

Τσίμας (εκπρόσωπος της εταιρείας): "Εγω νοίκιασα σπίτι που διαγώνια του βρίσκεται τοποθετημένη μιά κεραία άλλης εταιρείας κινητής τηλεφωνιας και βρίσκομαι οκτάωρο, καθημερινώς σε κτήριο που έχει δεκάδες κεραίες εξωτερικά. Δεν έχει παρατηρηθεί κάποια αύξηση ακτινοβολίας όλα αυτά τα χρόνια (περίπου 30) που λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία. Ως cosmote δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε δικές μας εργαστηριακές μελέτες. Παρακολουθούμε και πορευόμαστε με τις μελέτες και τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ. Εφόσον τηρούνται τα όρια που θεσπίστηκαν το 1998 ! Η Ελλάδα αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην 2η θέση στην χρήση κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη.

Τον Δήμο Κεφαλονιάς εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Μοσχονάς και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Κατσιβέλης.

Ο κ. Κατσιβέλης δήλωσε ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς είναι ενάντια στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός πόλεως και ζήτησε από τους εκπροσώπους της cosmote να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τις αντιδράσεις του κόσμου και να εξετάσουν μιά εναλλακτική λύση, όπως να τοποθετηθεί η κεραία σε κάποιο άλλο σημείο. Ο κ. Κατσιβέλης ανέφερε ότι από τον Άγιο Δημήτρη έως τα Φάρσα δεν έχει καλό σήμα στο κινητό του και σε ερώτηση που είχε κάνει τότε στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του απάντησαν ότι δεν τολμούν να τοποθετήσουν κεραία στην Θηνιά γιατί φοβούνται ότι οι κάτοικοι θα την σπάσουν.

Όπως προανέφερα οι αντιδράσεις πολλές, η αγανάκτηση του κόσμου δικαιολογημένη. Βλέπετε δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τους σεισμούς που μας "σακάτεψαν" τα σπίτια μας, δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες που προκάλεσαν τα ήδη εγκατεστημένα αιολικά πάρκα, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το "κοινωνικό πρόσωπο" των εταιρειών που μας βομβαρδίζουν με ακτινοβολία καθημερινά. Και το κινητό εκπέμπει ακτινοβολία και η χρηση του wi-fi και ακόμα περισσότερα η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας πάνω από τα σπίτια μας. Ε, ΟΧΙ ! ΑΡΚΕΤΑ !

Μην ξεχνάμε τι θέση είχε η κινητή τηλεφωνία πριν αρκετά χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι η cosmote και η κάθε cosmote έγινε εταιρεία-κολοσσός επειδή ΕΜΕΙΣ την προτιμήσαμε και την στηρίξαμε. Όπως πολύ σωστά ανέφερε συμπολίτης κατά την διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης, θα αλλάξουμε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Κάτι τελευταίο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν "η εταιρεία δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, τοποθετώντας κεραίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου".

ΕΔΩ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ! Μιά εταιρεία δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, προστατευοντας την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον. Η ακτινοβολία της κεραίας σίγουρα καλό δεν θα μας κάνει.

Από όσα ακούστηκαν την Πέμπτη δίνουμε περισσότερη βάση στις αντιδράσεις των δυό Εκπαιδευτικών, του κ. Βασιλάτου και της κα Συνοδινού.

Μην ξεχνάμε ότι η κεραία αν τεθεί σε λειτουργία θα στέλνει ακτινοβολία πάνω από τα παιδικά κεφάλια, καθώς τρία Σχολεία είναι ήδη σε κοντινή απόσταση από την Κρασσοπατέρα

Ακούστε όλες τις τοποθετήσεις στα ακόλουθα βίντεο. Έχουν καταγραφεί τα πάντα για την καλύτερη ενημέρωση σας

Ρεπορτάζ: Αριστέα Χαριτάτου

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=AZxJ_USgY8E[/embed]

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=3llNKnm0foc[/embed]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου για τις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες και Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα ήταν τα δυό θέματα που απασχόλησαν για περισσότερες από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, χτες βράδυ. Μεγάλη η προσέλευση τόσο των ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών, όσο και των Αθεριάνων που περιμένουν να βρουν λύση στα προβλήματα τους. Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφέρουμε μόνο για τις εργατικές κατοικίες.... Με τον Διονύση Αραβαντινό να επισημαίνει, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, ότι 4 μήνες είναι πολύς χρόνος για να μελετηθεί και να συζητηθεί το μείζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών. Επί 6 χρόνια, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης, ποιός είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση των κόκκινων κτηρίων των Εργατικών κατοικιών, κλπ, συνεχίζει ο κ. Αραβαντινός. "Ο νεοεκλεγέντας Βουλευτής θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Θα έπρεπε να έχει γίνει μιά συνάντηση με όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών. 38 από τις 54 κατοικίες είναι υπό κατεδ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2020

Το φαίνεσθαι και το είναι της απορροφητικότητας!! Η μάχη των εντυπώσεων και των αντιπαραθέσεων περί απορροφητικότητας των κονδυλίων, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, καλά κρατεί. Επισκέψεις, συναντήσεις, φωτογραφήσεις,  μεταφέροντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του,το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή. Κρύβοντας ότι η ανυπαρξία, οι καθυστερήσεις σε έργα υποδομών έχουν να κάνουν με την πολιτική , βάση της οποίας οι πόροι, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης, το πλαίσιο που κινείται ο προϋπολογισμός της Π.Ι.Ν. είναι προσδιορισμένο μέσα από  το Μεσοπρόθεσμο 2018-2022. Κρύβοντας ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η ιεράρχηση πόρων από ΠΔΕ και ΕΣΠΑ είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής, ΕΕ και έχει προτεραιότητα, τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Πολιτική που προχωράει ταχύτατα η ΝΔ, προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρ

Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς

    Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς                                                 Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός  Αντιβούιζαν τα μεγάλα τουρκικά κανόνια για να πέσει το Μεσολόγγι στα χέρια του Ομέρ Βρυώνη και του Κιουταχή. Πλησίαζαν Χριστούγεννα του 1822… Το ζύγι ασύμμετρο στους δίσκους της ζυγαριάς. Μολύβι βαρύ και οπλισμού καμάρια, μισθοφόρους πεινασμένους και διψασμένους για σάρκα και αίμα, όλα τούτα ήταν λαμπερά κοσμήματα στρατοπέδου, υπογραμμισμένα με τουρκική σίγουρη βούλα, που την καμάρωνε και τα διαφέντευε η Τουρκιά. Μέσα στο Μικροάλωνο του Κόσμου, το Μεσολόγγι, ήταν όλα παραμερισμένα τα της ζωής μαργαριτάρια, όλα, με πρώτο το γάλα της μάνας και του ανήμπορου τη βοήθεια. Το Μεσολόγγι κρατούσε άμυνα με πέτρες και ξύλα ενάντια στους ανέμους της Τουρκιάς, κι ομοίαζε μικρή σταγόνα, πόκρυβε μεγάλη δύναμη. Το ξεσκλούδιον ρούχο των Μεσολογγιτών, γινόταν στη μάχη συμπαγές βελούδο, ασπρογάλανο, ωσάν της Σημαίας μας τα χρώματα.  Κι ήρθε ο ποιητής, καλεσμένος από Άνωθεν…, ο μεγάλος Διονύσ