Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς από το Π.Κ. Ληξουρίου και την Π.Υ. Αργοστολίου στο ΤΕΙ Ληξουρίου +video

Δημοσιεύτηκε
14/11/2016 στις 14:31
201

 

Άσκηση πυρκαγιάς, πραγματοποιηθηκε σήμερα το πρωϊ, στον χώρο του ΤΕΙ Ληξουρίου και στο στούντιο ηχογράφησης του Τμήματος ΤΗΜΟ, πιθανόν από βραχυκύκλωμα, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου, παρουσία και του Διοικητή της κ. Βασ. Σολδάτου.

 

Τις 11 ακριβώς ενημέρωσε η γραμματεία του ΤΕΙ για (πιθανή) πυρκαγιά στον χώρο του ΤΕΙ και άμεση ήταν η κινητοποιηση Πυροσβεστών και πυροσβεστικών οχημάτων. Κατά την  διάρκεια της άσκησης και μετά την καταμέτρηση από τον Προϊστάμενο του ΤΕΙ κ. Νικόλαο Μπούκα, έλειπε ένα μέλος της ομάδας το οποίο (πιθανόν) είχε εγκλωβιστεί στον χώρο του υπογείου.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής τον εντόπισαν και τον μετέφεραν με φορείο στον αύλειο χώρο του ΤΕΙ, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιηθηκε και ασθενοφόρο για να έρθει να μεταφέρει τον ασθενή στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο.

Στην άσκηση παρευρεθηκε και ο Παντελής Ιωαννάτος, υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ στο Ληξούρι.

Με το πέρας της άσκησης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Βασίλειος Σολδάτος αλλά και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ληξουρίου κ. Πασχάλης Αναστάσιος, ευχαρίστησαν τον Προϊστάμενο, τους συνεργάτες, το προσωπικό και τους σπουδαστές του ΤΕΙ για την συνεργασία τους στην άσκηση.

Συγκεκριμμένα,

Βασίλειος Σολδάτος - Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου

"Στα πλαίσια της εκπαίδευσης πραγματοποιηθηκε σήμερα αυτή η άσκηση στον χώρο του ΤΕΙ Ληξουρίου, η οποία αφορούσε πυρκαγιά πιθανόν από βραχυκύκλωμα. Συμμετείχαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από το Π.Κ. Ληξουρίου με 9 άνδρες και υπήρξε και ενίσχυση από την Πυροσβεστική Αργοστολίου με ακόμα ένα υδροφόρο όχημα. Έγινε έρευνα, μετά την καταμέτρηση και ενημερωθήκαμε από τον Προϊστάμενο του ΤΕΙ ότι έλειπε ένα μέλος του Τμήματος και τον βρήκαμε στον χώρο του υπογείου. Τον βγάλαμε με ασφάλεια."

Σε ερώτηση μας σχετικά με τις εξελίξεις στο κτηριακό του Π.Κ. Ληξουρίου ο κ. Σολδάτος μας ενημέρωσε ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για την μεταφορά και στέγαση του κλιμακίου σε άλλο χώρο του Ληξουριού. Ο  Διοικητής δεσμεύτηκε να μας ενημερώσει σχετικώς κάποια άλλη στιγμή.

Πασχάλης Αναστάσιος - Προϊστάμενος Π.Κ. Ληξουρίου

"Σε συνεργασία με τον Διοικητή μου κ. Σολδάτο, αλλά και τον Διευθυντή του ΤΕΙ κ. Μπουκα, πραγματοποιηθηκε άσκηση πυρκαγιάς. Πρέπει να κάνουμε συνεχώς τέτοιες ασκήσεις, σαν Υπηρεσία. Μας βοηθά και εμάς να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς. Η συνεργασία μας συνεχίζεται με τον κ. Μπούκα και να τον βοηθήσουμε στην εκπόνηση ενός σχεδίου εκκένωσης του ΤΕΙ σε περίπτωση ενος σεισμού ή πυρκαγιάς. Ζούμε στην Κεφαλονιά. Κάθε μέρα υπάρχει περιπτωση να εκδηλωθεί σεισμική δόνηση στον τόπο μας, όπως και κάθε μέρα υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά, κυρίως στον χώρο (Τμήμα ΤΗΜΟ) που βρίσκεστε. Σε ότι μας χρειαστείτε η υπηρεσία μας θα είναι πάντα δίπλα σας".

Τις ευχαριστίες του προς το Πυροσβεστικό Σώμα Κεφαλονιάς και των πυροσβεστών που συμμετείχαν στην σημερινή άσκηση, εξέφρασε ο Προϊστάμενος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Ληξουρίου) κ. Νικόλαος Μπούκας.

Ρεπορτάζ: Αριστέα Χαριτάτου

 

Ακολουθεί το βίντεο της άσκησης και το βίντεο απεγκλωβισμού του σπουδαστή από τον χώρο του υπογείου του ΤΕΙ.

 

[embed]https://youtu.be/QCdncgeUrOM[/embed]

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=vnfVs08OAl4[/embed]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου για τις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες και Αλιευτικό Καταφύγιο Αθέρα ήταν τα δυό θέματα που απασχόλησαν για περισσότερες από 4 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, χτες βράδυ. Μεγάλη η προσέλευση τόσο των ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών, όσο και των Αθεριάνων που περιμένουν να βρουν λύση στα προβλήματα τους. Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφέρουμε μόνο για τις εργατικές κατοικίες.... Με τον Διονύση Αραβαντινό να επισημαίνει, απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, ότι 4 μήνες είναι πολύς χρόνος για να μελετηθεί και να συζητηθεί το μείζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών. Επί 6 χρόνια, περιμένουμε να δούμε αν αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης, ποιός είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση των κόκκινων κτηρίων των Εργατικών κατοικιών, κλπ, συνεχίζει ο κ. Αραβαντινός. "Ο νεοεκλεγέντας Βουλευτής θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Θα έπρεπε να έχει γίνει μιά συνάντηση με όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών. 38 από τις 54 κατοικίες είναι υπό κατεδ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2020

Το φαίνεσθαι και το είναι της απορροφητικότητας!! Η μάχη των εντυπώσεων και των αντιπαραθέσεων περί απορροφητικότητας των κονδυλίων, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, καλά κρατεί. Επισκέψεις, συναντήσεις, φωτογραφήσεις,  μεταφέροντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του,το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή. Κρύβοντας ότι η ανυπαρξία, οι καθυστερήσεις σε έργα υποδομών έχουν να κάνουν με την πολιτική , βάση της οποίας οι πόροι, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης, το πλαίσιο που κινείται ο προϋπολογισμός της Π.Ι.Ν. είναι προσδιορισμένο μέσα από  το Μεσοπρόθεσμο 2018-2022. Κρύβοντας ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η ιεράρχηση πόρων από ΠΔΕ και ΕΣΠΑ είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής, ΕΕ και έχει προτεραιότητα, τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Πολιτική που προχωράει ταχύτατα η ΝΔ, προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρ

Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς

    Ο Αλατισμένος Σταυρός της Λευτεριάς                                                 Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός  Αντιβούιζαν τα μεγάλα τουρκικά κανόνια για να πέσει το Μεσολόγγι στα χέρια του Ομέρ Βρυώνη και του Κιουταχή. Πλησίαζαν Χριστούγεννα του 1822… Το ζύγι ασύμμετρο στους δίσκους της ζυγαριάς. Μολύβι βαρύ και οπλισμού καμάρια, μισθοφόρους πεινασμένους και διψασμένους για σάρκα και αίμα, όλα τούτα ήταν λαμπερά κοσμήματα στρατοπέδου, υπογραμμισμένα με τουρκική σίγουρη βούλα, που την καμάρωνε και τα διαφέντευε η Τουρκιά. Μέσα στο Μικροάλωνο του Κόσμου, το Μεσολόγγι, ήταν όλα παραμερισμένα τα της ζωής μαργαριτάρια, όλα, με πρώτο το γάλα της μάνας και του ανήμπορου τη βοήθεια. Το Μεσολόγγι κρατούσε άμυνα με πέτρες και ξύλα ενάντια στους ανέμους της Τουρκιάς, κι ομοίαζε μικρή σταγόνα, πόκρυβε μεγάλη δύναμη. Το ξεσκλούδιον ρούχο των Μεσολογγιτών, γινόταν στη μάχη συμπαγές βελούδο, ασπρογάλανο, ωσάν της Σημαίας μας τα χρώματα.  Κι ήρθε ο ποιητής, καλεσμένος από Άνωθεν…, ο μεγάλος Διονύσ